Burdur'da Hüsn-i Hat kursu açıldı
BURDUR'da ilk defa düzenlenen Hüsn-i Hat kursunda 22 kursiyer eğitime başladı.


Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursa 2'si erkek 22 kursiyer katıldı. Kurs hakkında bilgi veren eğitmen Hülya Altuğ, "Daha önce Hat kursu açılmış ama Hüsn-i Hat kursu ilk defa açıldı. Hüsn-i Hat güzellik, mükemmellik, bir işi mükemmel hale getirerek daha güzel hale getirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili örneklere baktığımız zaman 14'üncü ve 16'ncı yüzyılda yapılmış hatlar var. Bu hatlar genelde hayvan derileri üzerine, taşlar üzerine, o dönemde yapılmış olan bloklar üzerine, camilere yapılan hatlar var" dedi.
Altuğ, haftada 3 gün toplamda 290 saat sürecek kursun marta kadar süreceğini, haziranda kursiyerlerin eserlerinin sergileneceğini söyledi.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: