Antalya’da Pedalia tarafından organize edilen “UCI Gran Fondo World Series” yarışında, 34 ülkeden 1200 bisikletçi yer alacak.
Pedalia Kurumsal İletişim Direktörü Okan Özkırmızı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl etkinliği "UCI Falez Park" adını verdikleri yeni bir alanda yapacaklarını söyledi.
Başlangıcı Lara yolundaki falezlerde yapacaklarını ve bitiş noktasının da Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü yer olacağını bildiren Özkırmızı, sporcuların ve izleyicilerin falez sahil yolu boyunca Antalya’nın güzel bir bisiklet kendi olduğunu görmelerini istediklerini ve sporcuların, ülkelerine dönünce Antalya’nın güzelliklerini anlatmayı amaçladıklarını belirtti.
Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol da UCI Gran Fondo'yu desteklemenin çok önemli olduğunu dile getirdi.
Kentin güzelliklerini dünyanın çeşitli yerlerine götürmek için bu organizasyonları araç olarak gördüklerini aktaran Varol, sosyal anlamda organizasyonun önemli olduğunu ve bölgenin tanıtımı için ciddi katma değeri olacağını vurguladı.
"Böyle uluslararası organizasyonlar sayesinde çocuklar spora yönleniyor"

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Buğrahan Bozkurt ise çocuk ve gençleri sporun içinde tutmaya çalıştıklarını belirtti.
Bir sene içinde 150 bin çocuğa spor yaptırdıklarını söyleyen Bozkurt, “Böyle uluslararası organizasyonlar sayesinde çocuklar spora yönleniyor. Çocuklar bu sporcuları canlı olarak izlediği zaman spora olan ilgileri artıyor. Antalya artık turizmin olduğu gibi sporun da başkenti." diye konuştu.

ATSO Başkan Yardımcısı Hakan Pakalın ise bisiklet turizminin 12 ay süreyle yapılabildiğini, Antalya'nın iklimi ve doğal yapısıyla bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebilecek yapıya sahip olduğunu vurguladı.
Spor Turizmi Birliği Başkanı Nida Kiraz da uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: