Manavgat'taki Sueno Otel'de yapılan şampiyonada gençlerde ise Arda Güngör zorlu bir maçtan sonra Ahmet Talha İşcan'ı 30-28 yenerek 1. Etapın şampiyonu oldu.
ERKEKLERDE YARI FİNALİSTLER ARASINDA 3 MİLLİ OYUNCU VAR
Erkeklerde ise yarı finalistler belirlendi. 4 milli oyuncudan 3'ü adını yarı finali yazdırdı. Milli sporcular Semih Saygıner, Hakan İncekara ve Mehmet Can Çapak'ın yanı sıra Tolgahan Kiraz da yarı finalist oldu.
Yarı final maçları bugün 11.00 ve 13.00'te oynanacak. Final karşılaşması ise 16.00'da yapılacak.
Yarı finalde Semih Saygıner ile Hakan İncekara ve Mehmet Can Çapak ile Tolgahan Kiraz eşleşti.
Erkekler çeyrek final maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Semih Saygıner - Savaş Bulut: 40-28
Hakan İncekara - Gökhan Salman: 40-19
Mehmet Can Çapak - Ahmet Alp: 40-35
Tolgahan Kiraz - İsmail Yaşin: 22
GÜLŞEN DEGENER: "4 ETAP SONUNDA ŞAMPİYONLUK GELECEK"
2016 yılının ilk etabını kazandığını ve 4 etap sonunda şampiyonluk geleceğini dile getiren Gülşen Degener, turnuvanın ilk başlarda zorlu geçtiğini dile getirdi.
Degener, "Rakipsiz değilim aslında çünkü oyunun en az yüzde 50'sini maç psikolojisi teşkil ediyor. Benim de zaman zaman bu kadar tecrübeme rağmen kendimi gerçek anlamda disipline edemediğim anlar oluyor. Maç içerisinde yaşananlar bazen oyunu da etkileyebiliyor. O dönemlerde tabi zorlanabiliyorum çünkü kadınlarda kısa mesafe maraton oynanıyor. Kısa mesafe olması her zaman daha zayıf oyuncuya şans getiriyor. Bundan dolayı stresli geçiyor ama bu etabı aldım çok mutluyum" dedi.
ARDA GÜNGÖR: "UZUN ZAMANDIR BÖYLE BİR MÜCADELE OLMAMIŞTI"
Fiks oyuncu olduğu için turnuvaya ikinci turdan başladığını hatırlatan Arda Güngör ise, "Finale kadar zorlanmadım fakat finalde çekişmeli bir mücadele oldu. Uzun zamandır böyle bir mücadele olmamıştı. Ahmet ile güzel bir mücadelemiz oldu ben kazandım. Bundan sonraki turnuvalara bakacağız artık" dedi.
"BAYRAĞIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE DALGALANDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
Ahmet Talha İşcan karşısında geriye düştüğünde biraz tereddüt ettiğini söyleyen Güngör, "Sarı top benimdi, dolayısıyla açılış hakkım vardı biraz ona güveniyordum. 25'ten sonra o beni biraz rahatlattı. Bundan sonrası için ikinci etap Avrupa ve dünya gençler şampiyonasında mücadele edeceğim. En iyi şekilde bayrağımızı orada dalgalandırmayı düşünüyorum" diye konuştu.
Bilardoda ilk finalist Semih Saygıner
Dün sabah ise milli sporcular Semih Saygıner ile Hakan İncekara, erkekler yarı final ilk maçında karşılaştı. Saygıner, iyi başladığı maçta ilk ıstakalarında yüksek sayılar çekti ve devreye farklı bir şekilde önde girdi. 12 sayılık seri yakalayan Semih Saygıner ikinci yarı üst üste boş atışlar yapınca Hakan İncekara fırsatı değerlendirdi ve farkı kapattı. Çok zor bir noktadan gelen ve aradaki farkı kapatmayı başaran Hakan İncekara skoru 33-31'e kadar getirdi. Saygıner 37-31 öne geçti. Karışılıklı sayısız atışlar ile mücadele devam etti. İncekara 3 sayı alarak durumu 37-34 yaptı. Saygıner 40 sayıya ulaşan ilk sporcu oldu. İncekara açılış yaparak 3 sayı daha aldı ama 40'a ulaşıp maçı penaltılara götüremedi. Mücadeleyi 22 ıstakada 40-37 kazanan Semih Saygıner ilk finalist oldu. Bu arada mücadele sırasında bir kez topa dokunan ve faul yapan Saygıner kariyeri boyunca ilk kez faul yaptığını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: