Başkan Uysal Kaleiçi'ni anlatacak
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Rusya Federasyonu Komisyonu'nca, Rusya'nın en eski kentlerinden Ryazan' da düzenlenecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda, Kaleiçi Old Town Festiali sunumu yapacak


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Rusya Federasyonu Komisyonu ve Rusya'nın Ryazan Bölgesi Hükümeti'nce, Ryazan kentinde 14-18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda, Antik Kentler İçin Farkındalık Yaratma ve Onları Bir Araya Getirmenin Benzersiz Bir Örneği başlığında Kaleiçi Old Town Festivali sunumunu yapacak.
FORUMUN KAPSAMI
Başkan Ümit Uysal; Kaleiçi'nin tanıtımı için Old Town Festivali'yle adıyla çıktıkları yolculuğun tüm dünyanın ilgisini çektiğini söyledi. Her geçen yıl katılımcı ülke sayısının arttığı Kaleiçi Old Town Festivali'ni, Rusya'da gerçekleştirilecek forumda anlatacağını belirten Başkan Uysal; “Forum, antik kentlerin korunması ve geliştirilmesinde en iyi uygulamaları bulmak, kentsel çevrenin iyileştirilmesi, kültür ve turizm gelişimi, tarihi ve kültürel mirasın popülerleşmesi, deneyimlerin paylaşılması amacıyla yapılıyor. Forum kapsamında, akademisyenler, yerel yöneticiler, mimarlar ve uzmanlar; tarihi şehirlerin korunması, geliştirilmesi gibi birçok konu başlığında çalışmalar sunacak" dedi.
ANTALYA VE KALEİÇİ
Sunumu, Ryazan Bölgesel Maksim Gorki Evrensel Bilim Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 16 Ağustos'ta yapacağını ifade eden Başkan Uysal; "Sunum başlığımız, Antik Kentler İçin Farkındalık Yaratma ve Onları Bir Araya Getirmenin Benzersiz Bir Örneği: Kaleiçi Old Town Festivali. Antalya ve Kaleiçi'nin tanıtımını yapacağız. 10-13 Ekim tarihleri arasında dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Kaleiçi Old Town Festivali'ni, festivalin içeriğini, hedeflerini, kapsamını anlatıp, katılımcı şehirleri davet edeceğiz. Üçkapılar (Hadrian Kapısı), Yivli Minare, Kesik Minare, Kale Kapısı, Saat Kulesi gibi Kaleiçi'nin dolayısıyla Antalya'nın köklü tarihini yansıtan yapılar hakkında bilgiler vereceğiz" şeklinde konuştu.
KATILIMCI ÜLKE VE KENTLER
Foruma Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye'den Muğla, İstanbul, Şanlıurfa ve Mersin Mezitli'nin, Azerbaycan'dan Bakü, İtalya'dan Taranto, Sırbistan'dan Belgrad, Özbekistan'dan Buhara, Mısır'dan Kahire, Macaristan'dan Estergon, Rusya'dan Moskova gibi 15 ülkeden 47 kentin katılması bekleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: