Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını kapsayan banka promosyon ihalesiyle ilgili tepkiler sürüyor. Hürriyetçi Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Hilmi Taner, Akbank ile yapılan ve kişi başı 89 bin 500 TL olarak açıklanan promosyon tutarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Hilmi Taner, son dönemde eğitim çalışanları arasında bankaların ihalelere benzer rakamlarla katılmasının ciddi soru işaretleri yarattığını belirterek, “Sanki bankalar kendi aralarında anlaşarak ihalelere giriyormuş gibi bir algı oluştu. Bunun doğru ya da yanlış olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ancak bu algının oluşması dahi başlı başına bir sorundur” dedi.
“İhale daha erken yapılsaydı rakam çok daha yüksek olurdu”
Promosyon ihalesinin zamanlamasına dikkat çeken Taner, “Bu ihale bugün değil de örneğin Eylül 2025’te yapılsaydı, büyük ihtimalle çok daha yüksek bir rakam ortaya çıkacaktı. Bugün belirlenen tutarın neredeyse aynısı, 4–5 ay sonra zaten eğitim çalışanlarının cebinde olacak. Bu nedenle açıklanan rakam gerçekçi değildir” ifadelerini kullandı.
“İl MEM çalışanları açısından son derece düşük”
Açıklamasında özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin durumuna vurgu yapan Taner, 89 bin 500 TL’lik promosyonun mevcut ekonomik koşullar altında yetersiz kaldığını belirterek: “Antalya gibi yaşam maliyetinin son derece yüksek olduğu bir şehirde, İl MEM çalışanları açısından bu rakam son derece düşüktür. Eğitim çalışanlarının beklentisi bunun çok üzerindeydi” dedi.
İhalenin tamamlandığını ancak protokolün henüz imzalanmadığını hatırlatan Hilmi Taner, sürecin hala geri dönülebilir olduğunu ifade ederek: “Şu an ihale bitmiş durumda. Ancak protokol imzalanmadığı sürece tutar kesinleşmiş sayılmaz. Dolayısıyla son karar artık harcama yetkilisindedir. Eğitim çalışanlarının lehine olacak bir iradenin ortaya konmasını bekliyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: