Konuşmasında turizm sektöründeki yapıların güvenliği ve mevzuat değişiklikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Hacısüleyman, yeni düzenlemelerle birlikte işletmelere süre tanınması gerektiğini vurguladı. “Bu binalar 30-40 yıl önce yapıldı. Artık Antalya genç bir turizm kenti değil, olgun bir turizm şehridir. Yeni yönetmelikler geçmiş yapıları da kapsayacak şekilde uygulanmalı, küçük işletmeler ve aile işletmeleri desteklenmeli,” dedi.
Antalya’nın kitlesel turizmde 40. yılına girdiğini hatırlatan Hacısüleyman, Almanya, Rusya ve İngiltere’den gelen turistlerin 16 milyonluk turist sayısının 9 milyonunu oluşturduğunu belirterek, bu pazarlardaki olgunlaşmanın önemine dikkat çekti.
Berlin ve Moskova turizm fuarlarının Antalya için önemine değinen Hacısüleyman, fuarcılığın kent ekonomisine katkısını vurgulayarak, “Berlin’de 110’dan fazla fuar yapılıyor. Orada kaldığımız otel, yediğimiz yemek bile şehre ekonomik katkı sağlıyor,” diye konuştu.
Toplantıda ATSO’nun yeni projelerini de duyuran Hacısüleyman, genç girişimcilere yönelik Erasmus değişim programı kapsamında 28 kişinin yurt dışına gönderileceğini, 24 yabancı gencin ise Antalya’da misafir edileceğini açıkladı. Ayrıca, TÜBİTAK ile iş birliğinde hazırlanan "Yeşil Dönüşüm Projesi" kapsamında KOBİ’lere yüzde 90 hibe destekli mentörlük sağlanacağını söyledi. “Bu tür sertifikalar ihracatta giderek daha fazla önem kazanıyor. Gençlerimizin ve işletmelerimizin bu projelere başvurmalarını istiyoruz,” dedi.
Ekonomide yaşanan güncel gelişmeleri de değerlendiren Hacısüleyman, döviz kuru politikaları, borsa düzenlemeleri ve mevduat faizlerinin reel politika faizinin üzerinde seyretmesi konularına dikkat çekti. “Sermaye güvenli liman arar. Finansa erişimde bir kapının açık kalması gerekir. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla bu konuda acil çözümler bekliyoruz,” diyerek hükümete ve Maliye Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: