DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer, il yönetimiyle birlikte sahaya inerek pazar esnafını ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde kurulan semt pazarlarında esnafla birebir görüşen Arlıer, hem vatandaşların hem de pazar esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntıları dinledi.
Artan maliyetler, düşen alım gücü ve azalan satışlardan dert yanan pazar esnafı, özellikle kira, ulaşım, hal fiyatları ve vergi yüklerinin kendilerini zorladığını ifade etti. Esnafın sorunlarını tek tek not alan Arlıer, DEVA Partisi’nin çözüm önerilerini ve iktidara geldiklerinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri paylaştı.

“Esnaf kazanamazsa Antalya kaybeder”
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Özlem Arlıer, pazar esnafının içinde bulunduğu durumun sürdürülemez olduğunu vurgulayarak: “Bugün pazarda gördüğümüz tablo çok net. Esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor, vatandaş ise fileyi dolduramıyor. Bu düzen hem üreticiyi hem esnafı hem de tüketiciyi yoksullaştırıyor. DEVA Partisi olarak biz, esnafın yükünü hafifleten, halkın alım gücünü artıran bir ekonomi anlayışını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çözüm üreten bir yönetim anlayışı geliyor”
Arlıer, iktidara geldiklerinde pazar esnafı başta olmak üzere küçük işletmeleri rahatlatacak adımlar atacaklarını belirterek, vergi adaleti, düşük faizli kredi imkânları ve girdi maliyetlerini düşürecek politikaların öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Arlıer, “Esnafın kazandığı, vatandaşın rahat alışveriş yapabildiği bir Antalya mümkün. Biz, günü kurtaran değil, kalıcı çözümler üreten bir yönetim anlayışıyla geliyoruz. Halkın refahını esas alan politikalarımız hazır. Bu ülkenin kaynakları var, önemli olan doğru ve adil kullanılmasıdır” dedi.

Esnafla sohbet, sorunlara not
Ziyaret boyunca pazar tezgahlarını tek tek gezen Özlem Arlıer ve DEVA Partisi Antalya İl Yönetimi, esnafın taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini paylaştı. DEVA Partisi heyeti, saha çalışmalarının Antalya’nın tüm ilçelerinde devam edeceğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: