Orman Genel Müdürlüğü, geçen yıl Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve 10 günde söndürülen orman yangını sonrası personele ve yangın anında sahada görev alacak gönüllülere eğitim veriyor. Antalya Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi'nde devam eden eğitimlerde, bugüne kadar 20 bin Orman Genel Müdürlüğü personeline eğitim verildi. Yangın söndürme çalışmalarında, haber servisi yapan basın mensuplarına da olası durumlarda hem yangından korunma hem de müdahalenin nasıl yapılacağı 1 günlük eğitimle anlatıldı. Basın mensupları, üzerlerinde 'gönüllü' yazan kıyafetleri giydikten sonra arazözlerle ilgili bilgi aldı. Arazözlere binerek eğitim parkuruna giren basın mensupları, zorlu arazide arazözlerin nasıl ilerlediğini deneyimledi. Havuzdan su alan helikopteri de yakından inceleyen gazeteciler, eğitimi bitirdi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ile şube müdürleri de eğitimi yakından takip etti. Yangın sezonuna teşkilat olarak hazır olduklarını belirten Bakan Yardımcısı Tiryaki, yangının çıkmaması için önlemlerin halk tarafından da üst seviyede alınması gerektiğini söyledi. Yangın anında araç ve ekipmanla kısa sürede müdahale ettiklerini belirten Tiryaki, "Çıkması ihtimal olan orman yangınlarına karşı 100 bin gönüllü 20 bin orman genel müdürlüğü personeline eğitim verildi. Türkiye genelinde 700 yangın söndürme havuzu var ve her yıl üzerine 60-70 kadar ekleme yapılıyor. Hava araçları sayısını Türk Silahlı Kuvvetleri ile protokol yaparak artırdık. İnsansız hava araçlarıyla sürekli ormanlarımız izleniyor. Yangınlarımızın ne yazık ki yüzde 90'ı insanlarımızın ihmalinden, çok az bir kısmı da kasıtlı meydana geliyor" dedi.
Bakan Yardımcısı Tiryaki: Orman yangınlarının yüzde 90'ı ihmalden
TARIM ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, "Yangınlarımızın ne yazık ki yüzde 90'ı insanlarımızın ihmalinden, çok az bir kısmı da kasıtlı meydana geliyor" dedi


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: