Azerbaycanlı öğrenciler, kültürünü sergiledi
DEMRE Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen, İkinci Karabağ Savaşı'nda babaları şehit olan 12 Azerbaycanlı öğrenci ve 6 öğretmen düzenlenen etkinlikte kültürlerini sergiledi


Demre Belediyesi'nin davetiyle ilçeye gelen Azerbaycanlı öğrenciler için etkinlik düzenlendi. Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Tırpancı, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Günay, Antalya Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceyran Sattarova, Azerbaycanlı rencilerin okul müdürü Mustafeya Könül, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, öğretmenler, öğrenciler ve Demreliler katıldı.
Etkinlikte Azerbaycanlı öğrencilerin yaptığı 2. Karabağ Savaşı ve Türkiye ile Azerbaycan dostluğunu anlatan resimlerin yer aldığı sergi gezildi. Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla süslenen salondaki etkinlikte 2. Karabağ Savaşı Zaferi'nin anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Azerbaycanlı öğrenciler şiirler okudu. Azerbaycan türküleri ve şarkılarını seslendiren öğrenciler halk oyunu gösterisi yaptı. Antalya Azerbeycan Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi öğretmen Visale Meryem Alıcı, Abdurahim Karakoç'un 'Yemin' adlı şiirini okuyüp, türkü söyledi.
Etkinlikte konuşan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya şunları söyledi:
"Dilimiz aynı, türkülerimiz aynı, kültürümüz aynı. Ayrı iki devletin, bir milletin Türk oğlu Türk bireyleriyiz. Karabağ'ı yeniden Türk yurdu yaparken, Karabağ'a yeniden Azerbaycan bayrağı dikerken şehit olan kardeşlerimizin çocuklarını ağırlamaktan çok mutluyuz. Bugün hem hüzünlendik, hem eğlendik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Azerbaycan'ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir.' Türkiye ile Azerbaycan kardeştir, dosttur. Burada evinizdesiniz."
Azerbaycanlı öğrencilerin okul müdürü Mustafeya Könül de "Bu çocuklar, Azerbaycan kahramanlarının çocukları. Biz iki kardeş ülkeyiz. Bu çocuklar Türkiye'nin, Azerbaycan'ın çocukları. Bizi burada konuk ettiğiniz, salonda Türk ve Azerbaycan bayrakları dalgalandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Kendimizi evimizde, öz yurdumuzda hissettirdiniz"dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: