Son olarak Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup olan takımda başarısızlığın faturası Aybaba’ya kesildi.
Yeni hoca hafta içine
Çaykur Rizespor ile oynanan maç sonrasında olağanüstü olarak toplanan Medicalpark Antalyaspor Yönetimi, Teknik Direktör Samet Aybaba ile yolları ayırdı. Gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısından sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Gültekin Gencer, Yönetim kurulu olarak Aybaba’nın istifasını kabul ettiklerini ve yeni hoca ile hafta içinde anlaşmaya varacaklarını belirtti.
Ligde 24 hafta sonrası kötü gidiş ve stadyumda yaşanan üzüntü verici olaylar sonrasında bir araya geldiklerini vurgulayan Gencer, “Bugün öğlen saatlerinde Samet Hoca ile bir araya geldik. Hocamız takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Daha öncede yine ayrılma isteği olmuştu ancak biz kendisiyle ilerleyen yıllarda da çalışmak istediğimizi belirtmiştik” dedi. Samet Aybaba’nın takıma kan değişikliği gerektiğini belirterek istifa ettiğini belirten Gencer, “Yönetim kurulu ile bu konuda toplanma kararı aldık. Toplantıda Samet Hocanın istifasını kabul ettik. Bunun dışında Samet Hoca ile hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye Kupası’nda takımı yarı finale taşıdı. Ancak ligde takım bir türlü toparlanamadı” şeklinde konuştu.
Geç kalınmadı
Bu gelişmenin geç alınmış karar olmadığını ifade eden Gencer, “Kararın şimdi alınması gerekiyordu. İkinci yarıda taktir edilen transferler yaptık. Ancak olmadı mı olmuyor. İyi bir çıkış yakalayıp ikinci yarıya başladık. Ancak Rize maçından sonra bu kararı almak zorunda kaldık” dedi. Samet Aybaba’nın takımdan ayrılmasının son ana kadar gündemlerinde olmadığını da dile getiren Gencer, “Toplantının birinci maddesi hoca ile devam etmekti” dedi.
Kimseyle görüşmedik
Ligde geri kalan haftalara yeni hoca ile devam edeceklerini vurgulayan Gencer, bu konu hakkında şu ana kadar bir görüşme yapmadıklarının altını çizdi. Hafta içi yeni teknik direktör ile ilgili bir karara varacaklarını söyleyen Gencer, “Şu anda altyapı ve yardımcı hocalarımız takımın başında. Basında yer alan Rıza Çalımbay veya başka bir teknik direktör ile şu ana kadar bir görüşmemiz olmadı. Yeni hoca ile ilgili kararı yönetim toplantısından sonra vereceğiz” dedi.
Tazminat yok
Anlaşmaları gereği Samet Aybaba ile ilgili herhangi bir tazminat maddesinin bulunmadığını ifade eden Başkan Gültekin Gencer, başarısızlığın sebebini ise iç sahada alınan başarısız sonuçlara bağladı. Ligin ilk yarısında yalnızca Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor’u yenebildiklerini söyleyen Gencer, “Takımda maalesef bir heyecan eksikliğimiz var. Bizimde kendimize göre teşhis ettiğimiz konular var. Düzelmesi için bekledik ancak bir sonuca varamadık. Şu andan itibaren ligde 10 maçı tamamlayacak ve ligi tanıyan bir hoca arayışındayız. Gerekirse takımın içinden biriyle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yönetim moralsiz
Samet Aybaba’nın istifası sonrasında olağanüstü olarak toplanan ve hocanın istifasını kabul eden yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Gencer, moralsiz görüntüsüyle dikkat çekti. Basın toplantısından sonra kısa bir süre daha odada kalan yöneticiler, toplantının bitmesinin ardından taraftarların yanına geldi. Samet Aybaba ile yolların ayrıldığını taraftarlara belirten Başkan Gencer, taraftarlara stadyumda ettikleri küfürden sonra aldıkları 80 bin liralık cezadan dolayı sitem etti.
Yönetim için çağrı devam ediyor
Alınan başarısız sonrası Teknik Direktör Samet Aybaba ve Yönetim Kurulu’nu istifaya davet eden taraftarlar, açıklamanın öncesinde kulüp binası önünde protestolarını devam ettirdi. Yaklaşık 20 kişilik taraftar grubu Hasan Subaşı Tesisleri önünde toplandı ve Samet Aybaba hakkındaki verilen kararı bekledi. Kulübün aldığı başarısız sonuçlar ve takımın ligden düşme sınırında bulunmasından dolayı tepkili olan taraftarlar, yönetim için istifa çağrısını sürdürdü. Taraftarların olay çıkarmaması için kulüp binası içerisinde emniyet güçleri de hazır bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: