Ayakkabı Tamircileri Çarşısı’nın açılış töreni Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Geçtiğimiz ay Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen kurada seçilen esnaflar dün, yeni iş yerlerine kavuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla Sobacılar Çarşısı’nın yan tarafına inşa edilen işyerlerinin açılışı yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri törende yer aldı.
‘CAZİBE ALANI MERKEZİ’
Törenin açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere şunları ifade etti:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Sözde değil özde esnaf dostu’ başkanımız, geçen sene düzenlemiş olduğumuz 21. Ahilik Haftası’nda, Antalya Sobacılar Çarşısı’nı gezip ayakkabıcı esnafların buraya taşınması yönünde bir talimatı olmuştur. Şarampol Caddesi, Balbey, Sobacılar Çarşısı devamında Ali Çetinkaya Caddesi büyük bir ring. Burası turistlerin çarşıya inebilmesi için büyük bir cazibe alanı merkezi oldu. Bugün burada bulunan herkese teşekkür ediyorum.
‘ESNAFIMIZLA BİRLİKTEYİZ’
Adlıhan Dere’nin açılış konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de konuşma gerçekleştirdi. Ayakkabıcı esnafların yıllarca zor koşullarda vermiş oldukları kendi zanaatlarını en iyi şekilde icra ettiklerine ifade eden Türel, açıklamasına şöyle devam etti:
Biz esnafımızla senelerdir birlikteyiz, bizim kendi gazetemizin tam karşısında, iki kapılı hanın o tarihi duvarına sırtını vererek 40-50 yıldır sanatlarını icra etmeye çalışıyorlar. Gerçekten zor koşullarda, çatısı akan dükkanlarda mesleklerini icra etmeye çalışıyorlardı. Bugün burada iyi bir çalışma ortamı hazırladığımız için Allaha şükrediyorum. El sanatları çocuklarımızın bize emaneti, gelecek yıllara taşımalıyız. Çarşımızın hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Açılış konuşmalarının ardından Antalya İl Müftüsü Osman Artan’ın açılış duası eşliğinde kurdele kesildi ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun etkinliğe katılan vatandaşlara etli pilav dağıtımı ile de açılış son buldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: