Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kurgulanan ve ilgili mevzuata dâhil edilen Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), vatandaşların, kurumların, tüzel kişilikler ile ilgili yürüttükleri hizmetlerde MERSİS numarası ile işlem yapmayabaşladı. Bunun üzerine şikayet halinde şirketlerle ilgili ihtiyaç duydukları bilgilere güvenli, hızlı ve kolay ulaşabilmesi amacıyla oluşturulan bir sistemle ilgili ATSO üyelerine uyarıda bulundu.
KAYIT OLUN
ATSO, yazılı açıklama yaparak üyelerine yaptığı uyarıda şu ifadelere ver verdi: “MERSİS çalışmaları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile TOBB tarafından merkezi ortak veri tabanını da içeren bir bilgi sistemi oluşturulmuştur.Böylece ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı ve elektronik ortamda sunulduğu bir platform oluşturulmuştur.Bu sistemde firmaların kuruluş ve her türlü tescil işlemlerini gerçekleştirebilmek için MERSİS’e kayıt yaptırması gerekmektedir.
e-imza GEREKLİ
Herhangi bir firma kuruluş işlemi haricinde değişiklik işlemi yapacaksa (hisse devri, adres değişikliği, yetkili ataması, tasfiye, merkez nakli vb.) e-imza sahibi olmadan işlem yapamayacaktır.Bu sebeple üyelerimizin ve meslek sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları amacıyla en kısa sürede elektronik imza edinerek sisteme kayıt olmaları ve firmalarının sicil kayıtlarını kontrol etmeleri daha sonra yapılacak işlemlerin doğruluğu ve süreçlerin hızlı işlemesi açısından büyük önem taşımaktadır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: