Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılı asansör bakım ve fenni muayenelerinin yapılmasına Kumluca'dan başlandı. TSE Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü yetkilileri, Kumluca'da ilk olarak belediyeye ait hizmet binası asansörünü denetledi. Denetimde, asansörün üretim yılı, modeli, kullanım şekli, makine ekipmanı, güvenlik tedbirleri incelendi.
ASANSÖRLER MUAYENE EDİLİYOR
TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, yaptığı açıklamada, asansörlerin hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade etti. Asansör muayenesinin yaklaşık yarım saat sürdüğünü kaydeden Özdamar, testlerden geçen asansörlere yeşil, eksiklikleri bir yıl içinde giderilmesi tavsiye edilen asansörlere sarı etiket yapıştırıldığını belirtti.
ASANSÖRLER MÜHÜRLENECEK
Kontrollerde standartları geçemeyen asansörlere ise kırmızı etiket yapıştırıldığını anlatan Özdamar, "Kırmızı etiket yapıştırılan asansörler can ve mal güvenliği açısından kesinlikle kullanılması uygun değil demektir. Bunun kullanımı kesinlikle yasaktır. Can ve mal güvenliği açısından tespit edilen eksiklikler giderilene kadar asansörler mühürlenecektir" diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: