Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi’ne ilk gün 936 bin 159 kişinin başvurduğunu açıkladı.
Bakan Kurum, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Yüzyılın Konut Projesi’ne ilk gün 936 bin 159 kişinin başvuru yaptığını belirtti.
Kurum, “Her başvuru, devletimize duyulan güvenin göstergesi. Milletimizin bu büyük ilgisine en sağlam en modern yuvalarla karşılık vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bugün, TCKN'lerinin sonu “2” ile bitenler de e-Devlet’ten başvuru yapabilecek
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün e-Devlet başvurularında TC Kimlik Numarasının (TCKN) son rakamı “0” olan vatandaşlar başvuru yaptı. Bugün TCKN'lerinin sonu “2” ile bitenler de e-Devlet’ten başvuru yapabiliyor.
Yetkili bankalarda (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Emlak Katılım Bankası) ise kimlik numarası ayrımı olmadan, TOKİ sayfasında duyurulan şubelerden başvurular alınacak.
Vatandaşlar hangi bölgede, hangi bankanın hizmet verdiğini https://talep.toki.gov.tr/500binkonut/files/Proje-Banka.pdf adresinden öğrenebilecek. ALO 181 Hattı’nı arayanlar da sorularına cevap bulabilecek.
Yarın son rakamı "4", 13 Kasım’da son rakamı "6", 14 Kasım’da ise TCKN’nin son rakamı "8" olan vatandaşların başvuruları alınacak.
15 Kasım itibarıyla kimlik numarasına bakılmaksızın tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek
15 Kasım itibarıyla da kimlik numarasına bakılmaksızın tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek. e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, 18 Aralık’ta, banka şubesi başvuruları ise 19 Aralık’ta sona erecek.
Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malullerinin başvuru işlemleri başvuru bedeli alınmadan sadece şubeler aracılığıyla yapılacak.
Antalya'da da Döşemealtı ve Konyaaltı'nda yapılması planlanan konut sayısı 12 bin adet.
Yorumlar
Kalan Karakter: