Birçok sergiye ev sahipliği yapan ve 10.yılını geride bırakan Galeri T, Aliye Berger'den Adnan Çoker'e, Selim Turan'dan Ergin İnan'a kadar 50'nin üzerinde sanatçının eserlerini sergi mekanında sergiliyor.
Bu kez de, Türkiye ve dünyanın birçok müzelerinde eserleri sergilenen ve çeşitli koleksiyonlarda eserleriyle başyapıt olarak tanımlanan sanatçıların sanat eserleri, Antalya’daki sanatseverlerle bir araya getirilecek.
"Farklı Coğrafyalardan 52 Sanatçının Eserleri Sergilenecek"
Sergide, anılarıyla iz bırakan sanatçılardan, başta Antalya olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve üreten sanatçılara, kan ve gözyaşlarını paylaşan İranlı sanatçılardan, Aborjinlerin dramlarıyla anılan Avustralya’da yaşayanlara kadar farklı coğrafyalardan 52 sanatçının eserleri sergilenecek.
Galeri T'nin kurucusu ve aynı zamanda sanatçı-koleksiyoner olan Hasan Tırmaş, dünyanın büyük sanat kentlerinde bile kolaylıkla bir arada görülemeyecek olan sanat eserlerini Antalya'da sergilemekle önemli bir fırsata ev sahipliği yaptıklarını belirtiyor. Galeri T, “Yaz Seçkileri Sergisi”yle, özüyle merkezde olan insan ve onunla var olan çevresini estetik bir ahenkle sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.
Sergi, 5 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: