İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlendiğini bildirdi.
6 Milyon adet uyuşturucu hap ile 270 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini belirten Yerlikaya, bu kapsamda yakaladıkları 521 şüpheliden 177 kişinin tutuklandığını, 91’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığını ve diğerlerinin de işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.
Operasyonların, 46 narkotik ve asayiş ekibi ile 414 personelin katılımıyla düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak ve Van'da operasyonlar düzenlendi. Uyuşturucuyla savaşımız; çok katmanlı, çok boyutlu ve kararlı bir seferberliktir. Elebaşından yöneticisine, üreticisinden torbacısına kadar zincirin her halkasını büyük operasyonlarla tek tek kırıp atıyoruz Emeği geçenleri tebrik ediyorum."
Yorumlar
Kalan Karakter: