Antalya'da 'Orman Benim' etkinliği gerçekleştirildi
TARIM ve Orman Bakanlığı koordinesinde, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Orman Benim' etkinliği, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.


Orman yangınlarının önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan etkinlik kapsamında, ormanlık alanlar ve çevresindeki bölgelerde yangın riski taşıyan kuru otlar, çalılar, alt dal budamaları ve çevreye atılmış atıklar, her yaştan gönüllü vatandaşın katılımıyla temizlendi.
Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi ormanlık alanında düzenlenen etkinliğe Vali Hulusi Şahin, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Antalya Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İl AFAD Müdürü Necmi Erçin, Orman Bölge Müdürlüğü personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
'ANTALYA, ORMAN VARLIĞI BAKIMINDAN YERYÜZÜNÜN CENNETİDİR'

'ORMANLARIMIZA HASSASİYETLE YAKLAŞMALIYIZ'
Antalya’da 1 Mayıs tarihinden itibaren belirlenmiş güzergahlar haricinde ormanlara girişlerin yasaklandığını ifade eden Vali Şahin, "Sadece trekking rotaları ile belediyelerimiz ya da ilgili kurumlarımız tarafından mesire yeri olarak belirlenmiş alanlara girişe izin verilecektir. Ormansız bir Antalya cazibesini kaybeder, biz ormanla güzeliz. Her geçen gün orman varlığımızı artırıyoruz, ancak bu ormanların asıl emanetçileri gençlerimizdir. Antalyalı vatandaşlarımız da gerekli hassasiyeti göstererek ormanlara ateşle yaklaşmamalı, çöplerini bırakmamalı ve ormanlarda karşılaştıkları atıkları temizlemelidir. ‘Orman Benim’ etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" sözlerini kaydetti.
Konuşmasının ardından Vali Hulusi Şahin, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte ormanlık alanda çevre temizliği gerçekleştirdi. 2024 yılında gerçekleştirilen etkinliklerde, ormanlık alanlardan toplanan tam 313 ton çöp geri dönüşüme kazandırıldı. Bu yıl da, gönüllüler tarafından toplanacak çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüm sürecine dahil edilecek.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: