Antalya’da iklim direnci için ikinci adım
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda düzenlediği 'İklim Değişikliğinde Bilimden Eyleme: Antalya’nın Aşırı Sıcaklardan Etkilenebilirliği Çalıştayı'nda ortaya konulan bilimsel veriler ve öneriler, Çevre Kurulu Toplantısı’nda ele alındı. Toplantıda, Antalya’nın aşırı sıcaklar karşısındaki risk haritası ve atılacak yeni adımlar paydaşlarla birlikte değerlendirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu Toplantısı’nda belediye bürokratları, akademisyenler, çevre mühendisleri, şehir plancıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitim kurumları ve iklim alanında çalışma yürüten çeşitli paydaşlar bir araya geldi. Çevre Kurulu Toplantısı’nın açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, iklim krizinin artık geleceğin değil, bugünün meselesi olduğunu belirtti. Lokman Atasoy, "Antalya gibi doğal ve güzel zenginliklere sahip olan kentimizde çevreyi korumak, sürdürülebilir politikalar üretmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Yerel yönetimler olarak iklim değişikliğinin etkilerini azaltma konusunda üstlendiğimiz kritik rolün farkındayız. Dayanıklı, yeşil ve sürdürülebilir bir kent oluşturma konusunda üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz" dedi.
AŞIRI SICAKLAR ARTIK CİDDİ BİR KENT SORUNU
Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Melike Kireçcibaşı tarafından yapılan sunumda ise Antalya Kentsel Isı Adası ve Aşırı Sıcaklara Karşı Eylem Planı’na yönelik atılacak adımlar anlatıldı. Kireççibaşı, iklim değişikliğinin özellikle yaz aylarında Antalya’da etkisini daha fazla hissettirdiğini belirterek, aşırı sıcakların halk sağlığı, su kaynakları ve kent yaşamı üzerinde önemli riskler oluşturduğunu ifade etti.
GENÇLERDEN SIFIR ATIK VE MİKROPLASTİK FARKINDALIĞI
Program kapsamında 9. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 'Gençlerin Mikroplastik Farkındalığı: Temiz Denizler İçin Bir Çalışma' sunumunda ise mikroplastik kirliliği ve temiz denizlerin korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları anlatıldı. Gençlerin çevre bilinci konusunda ortaya koyduğu çalışmalar katılımcılardan ilgi gördü. Antalya’nın iklim değişikliğine karşı dayanıklılığını artırmaya yönelik Faz 2 bulgularının paylaşıldığı toplantıda, Antalya Isı Eylem Planı’na giden süreçte kurumlar arası iş birliğine dikkat çekilirken, iklim krizine karşı ortak hareket edilmesi vurgulandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: