Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkımına tepkiler aralıksız devam ediyor. Müze önünde yoğun katılımın gerçekleştiği eyleme siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ortak destek verdi.
Eyleme; Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Barosu temsilcileri ve Müze Çalışma Grubu üyeleri katıldı.
Katılımcılar, yıkım kararının Antalya’nın tarihsel hafızasına yapılacak büyük bir zarar olacağını belirterek müzenin korunması gerektiğini vurguladı.
“Antalya Müzesi yıkılamaz”
Siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ortak açıklamada bulunarak, Antalya Arkeoloji Müzesi’nin kente ve insanlığa mal olmuş bir değer olduğunu ifade etti. Açıklamada, “Antalya Müzesi halkındır, yıkılamaz” denilerek kararın geri çekilmesi çağrısında bulunuldu.
Kimliği oluşturan bir sembol burası
Profesör Doktor Gül Işın yaptığı konuşmada: “Kentleşme sürecinde bizi kendine çeken ve yeni bir kimlikle doğan Antalya’mız için önemli üç tarihe dikkatinizi çekmek isterim. Antalya için 1957 yılı planlı şehircilik hamlesinin başlangıcı olmasıyla büyük önem taşır. 1960 yılının kent için önemi, gelecekteki turizm başkent kimliğiyle ilişkili bir aklım olan havaalanı inşasıdır. 1964 tarihi ise ‘Antalya Film Festivali’nin başlaması ve Antalya Müze Binası’nın projelendirmesi ile kentin kültürel kimliğini oluşturan iki önemli sembolün ortaya çıktığı yıl olarak hatırlanır” dedi.
Sorularımıza yanıt alamadık
CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar ise: "Sürecin başından beri, Antalya halkına ait olan bu müzenin ilk duyduğumuz andan itibaren konuyu meclis gündemine taşımıştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sorular sormuştuk. Maalesef, sorduğumuz sorulara şimdiye kadar bir cevap alamadık” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: