Bienalin dikkat çeken eserlerinden biri olan “ARADA” adlı seramik ve metal kompozisyon çalışması, açılışta yoğun ilgi gördü.

“Hayat bizi her zaman arada tutar”
Eserin küratörü Candan Çelikpençe Gündüz, çalışmanın felsefesini şu sözlerle anlattı: “Doğduğumuz anda başlayan ve adına hayat dediğimiz yolculuk, bizi sürekli bir ‘ARADA’lık hâlinde tutar. Farklı yerlerde, farklı deneyimlerle şekillenen kişiliklerimizle seramikte buluştuk. Ben iken biz olduk. Tüm umutlarımızı, duygularımızı ve düşüncelerimizi çamurla yoğurduk.
Kadim kültürlerden miras aldığımız bu toprağa değer katmak ve onu gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu taşıyoruz. Bu nedenle mimarinin tarih boyunca temel malzemeleri arasında yer alan çamur ve demiri, çift taraflı bir Tetris formunda bir araya getirdik” dedi.

Geçmişin zerafeti
Eserin küratörü Candan Çelikpençe Gündüz Tetris’in doğru müdahalelerle çözülen, yanlış kararlarla sorun biriktiren yapısından ilham aldık. Eserimizin köprü ve çatı kuran yapısında, geçmişin zarafetini modern dünyanın ışıltısıyla dengeledik.Mesajımız şudur: Geçmişten geleceğe, yerelden evrensele giderken daima ‘ARADA’yız. Yanlış seçimlerle köprüyü yıkabilir, doğru kararlarla bir arada durarak yapıyı güçlendirebiliriz” dedi.
Bienalde, ARADA eserinin yanı sıra farklı disiplinlerden sanatçı ve mimarlara ait ulusal ve uluslararası çalışmalar da sergileniyor.
                    
                        
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Yorumlar
Kalan Karakter: