Antalya Halkla İlişkiler Derneği tarafından Akra Antalya Otel’de bu sene ilki düzenlenen Antalya Markaları Kongresi, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Antalya’ya özgü markaların katılımıyla başladı. Antalya’nın henüz keşfedilmemiş değerlerini ortaya çıkarmak adına düzenlenen kongrede aynı zamanda elde edilen katkılarda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri yararına ve Türkiye Eğitim Vakfı Antalya Halkla İlişkiler Derneği eğitim fonuna aktarılarak, genç iletişimcilere burs verilerek yolunu aydınlatacak.
Antalya’nın Markaları Kongresi Şehrin Pr Ajansı Gibi Konumlandırdık
Antalya Markaları Kongresi’nde açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya Halkla İlişkiler Derneği Kurucu Başkanı Güldal Siğinç, “Antalya Halkla İlişkiler Derneği henüz iki yıllık ve oldukça genç bir kuruluş. Biz halkla ilişkiler çalışanlarının mesleki tanımı, temsil ettiğimiz kurum, kuruluş ya da kişilerin tanıtımını yapmak, marka değerini oluşturmak, yükseltmek ve güvenirliğini artırmak hedefindeyiz. Mesleğinin açılımının bu olduğu kişilerin bir araya geldiği Antalya Halkla İlişkiler Derneği’ni kurarken kendimizi şehrimizin pr ajansı gibi konumlandırdık. Mesleğimizi, yapacaklarımızı anlatmak, Antalya’nın marka değerini arttırmak üzere bir araya geldik. Bugün burada kuruluş amacımıza hizmet eden ilk büyük projemizi sizlerle buluşturmak için toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Dünyaya Etki Eden Antalya Markası ve Markaları Var
Kongrede konuşma gerçekleştiren Antalya Valisi Hulusi Şahin’de, “Sektörel anlamda başarının ölçütü markalaşmaktan geçiyor. Son derece yerel olan ve annelerimizin evlerinde yaptığı reçeli alıp bir dünya markası haline getirmek ve bunu ciddi bir katma değere ulaştırabilmek bir başarı hikâyesidir. İşte böyle bir Antalya markası ve markaları var” dedi.
Antalya Tohumda da Lider
Antalya’da tohumculuk üzerine de konuşan Şahin, “Yine aynı şekilde tohum son derece özel bir ürün ve Türkiye tohumculukta dünyayı domine eden bir ülke ve Türkiye’de de bunun amiral gemisi Antalya. Şehrimizde öyle tohum çiftlikleri var ki dünya standartlarının çok üzerinde ve dünyada sektöre hükmediyorlar. İşte size markalaşma, işte size başarı. Burada mesele üretmek değil, üretmek önemli ama onun yanında sektöre katkı sağlamak çok daha önemli. Bu kongre tahmin ediyorum bunların örnekleriyle bezenecek ve başarılı iş insanlarının hikâyeleri burada anlatılacak” ifadelerini kullandı.
Antalya’da turizm konusuna da değinen Vali Şahin, “Bizim turizm sektöründeki kalitemiz artık, birçok markanın çok üzerine çıktı. Artık biz dünyada, Antalya’dan çıkan firmalarla birlikte dünyada prestij sağlayacak hale geliyoruz. Bugün sadece Antalya’daki beş yıldızlı otel sayısı, İspanya’nın tamamından fazla” ifadelerini kullanarak, Antalya’nın turizmde elde ettiği başarıya da dikkat çekti.
Yorumlar
Kalan Karakter: