Yaklaşık iki aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirilen çalıştay, fikir öncülüğünü Sena Nur Çetin, Furkan Ali Güngör, İlayda Bayrakcı ve Oğuz Tuğrul’un üstlendiği; yürütme sürecinde ise Furkan Efe Alkan, Nazmi Can Çırak, İrem Kaptan, Hilal Alan, Gökdeniz Çamlıbel ve Mislina Keklik’in dahası tüm topluluk direktörlerinin özveriyle katkı sunduğu güçlü bir ekip çalışmasının ürünü.
Çalıştay, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ve Antalya Barosu’nun katkılarıyla; çevre dostu sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde gerçekleştirildi. Gençlerin aktif rol aldığı, disiplinlerarası etkileşimi önceleyen bu organizasyonda hukuk, çevre bilimi, ekonomi, sosyal bilimler ve dijital teknolojiler gibi farklı alanlardan 33 komite konuşmacısı ve 2 panel katılımcısı olmak üzere toplamda 35 konuşmacı, katılımcılarla buluştu.
Katılımcılar; hukukçulardan çevre bilimcilere, ekonomistlerden dijital teknoloji uzmanlarına uzanan geniş bir yelpazede bilgi edinme fırsatı bulurken, tartışma oturumlarında güncel sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirdiler. Çalıştayın sonunda katılımcıların görüş ve önerileriyle şekillenecek akademik bir çıktı yayımlanması hedefleniyor.
Beş ayrı komite altında yürütülen çalıştayda:
Sosyal Sürdürülebilirlik Komitesi ayrımcılıkların ortadan kaldırılması ve toplumsal adalet için;
Çevresel Sürdürülebilirlik Komitesi çevre koruma ve yeşil yaşam için;
Ekonomik Sürdürülebilirlik Komitesi dirençli ve dengeli bir ekonomi için;
Dijital Sürdürülebilirlik Komitesi teknolojinin etik ve çevresel etkileri için;
Küresel Diplomasi ve Sürdürülebilirlik Komitesi ise uluslararası iş birliği ve küresel sorunlara çözümler için çalışmalar yürüttü.
Çalıştayın yalnızca akademik değil, sosyal boyutu da büyük takdir topladı. Katılımcıların aktif katılımıyla gerçekleşen oturumların yanı sıra düzenlenen sosyal aktivitelerle gençlerin etkileşimi ve motivasyonu artırıldı. Üstelik tüm bu süreç, ücretsiz katılım ve farklı fakültelerden öğrencilere açık başvuru imkânı sayesinde oldukça kapsayıcı bir yapıda yürütüldü.
Çalıştaya dair görüş belirten katılımcı ve konuşmacılar, sürecin yüksek koordinasyonla yönetildiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Üst düzeyde fikir etkileşimlerinin gerçekleştiği, dinamik ve disiplinli bir organizasyon... Katıldığım yurtiçi ve yurtdışı pek çok organizasyon arasında süreç yönetimi en iyi olanlardan biriydi.” (Dr. Sevda Bora Çınar)
“Oldukça kurumsal bir yaklaşımla yürütülen, iletişim becerisi ve olumlu enerjisiyle örnek gösterilecek bir organizasyondu.” (Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun)
Antalya Genç Hukukçular Topluluğu, bu çalıştayla birlikte gençlerin bilimsel üretimde ve sürdürülebilirlik stratejilerinin geliştirilmesinde nasıl etkin roller üstlenebileceğini bir kez daha göstermiş oldu. Çalıştay raporunun ilgili mercilerle paylaşılması ve akademik literatüre katkı sunması da hedefleniyor.
Söz konusu Çalıştay'a engin bilgi ve tecrübeleriyle katkıda bulunan birbirinden değerli isimler: Araştırmacı ve yazar Emin Altıner, Av. Tuncay Koç ,Prof. Dr. Abdulkadir Kökocak, Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, Doç. Dr. Senem Atvur, Av. Ceren Zorlu Çabukoğlu, Av. Duygu Kozanoğlu,Girişimci Serpil Kılıç Süzen, ATSO YK Üyesi Behçet Ülker, Doç. Dr. Ceren Uysal Oğuz, Yeşilay Temsilcisi Burcu Çevik, TEMA Kepez İlçe Temsilcisi Müge Bilgin, TEMA üniversite topluluğu, Cem Başer, Av. Çağdaş İslim, Av. Onur Altınkan, Prof Dr. Ayşe Odman Boztosun, Av. Salim Berkay Aksu, Av. Mustafa Alper Oral, Av. Işılay Yörük, Sosyolog Yazar İlyas Ali Daştan, Belediye Çevre Mühendisi Ceren Şahin, İş İnsanı Muzaffer Sağlam, Dr. Sevda Bora Çınar, Av. Fevzi Özlüer, Dr. Furkan Kararmaz, Çevre Mühendis Ahu Nur Şahin, CEO Aysel Dal Cengiz, Av. Gonca Dülger, JCI Antalya Başkanı Ayşenur Aydın
,CEO Doğukan Demirkaya, Prof. Dr. Hacer Mutlu Danacı, CEO Semih Beken, Av. Ozan Genco Gürbüz, JCI YK Üyesi Yeliz Çantay, Harmoni Go Talks kurucusu Erdem Arslan ve
Dr. Selim Misafir olup bu değerli etkinliğe vesile oldukları için hepsine teşekkürlerimizi sunarız.
Daha adil, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için gençlerin sesi yükselmeye devam ediyor!
Yorumlar
Kalan Karakter: