MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Antalya’nın yenilenebilir enerji yatırımlarıyla Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi. Başkan, “Güneş, jeotermal ve altyapı yatırımlarıyla Antalya’nın geleceği güçleniyor” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde Antalya’nın enerji potansiyeline dikkat çekti.
Başkan, Antalya’nın yalnızca turizmin değil, yenilenebilir enerji üretimi ve enerji verimliliği alanlarında da Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri olduğunu belirtti.
“Antalya, güneş enerjisinde Türkiye’nin lider illerinden biri”
Konuşmasında Antalya’nın coğrafi avantajlarına değinen Başkan, “Güneşlenme süresi bakımından ülkemizin en avantajlı illerinden biri olan Antalya’da, Bakanlığımızın destekleriyle kurulan güneş enerji santralleri sayesinde yerel üretim artmakta, karbon salımı azalmaktadır” ifadelerini kullandı.
Başkan, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların hem çevresel sürdürülebilirlik hem de yerel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Jeotermal ve altyapı yatırımları enerji çeşitliliğini artırıyor”
Akseki ve Manavgat’ta sürdürülen jeotermal ve doğal kaynak araştırmaları ile Alanya ve Kumluca’daki enerji altyapı yatırımlarının, bölgenin enerji arz güvenliğini güçlendirdiğini belirten Abdurrahman Başkan, “Bu projeler, sürdürülebilir kalkınmanın ve istihdamın temelini oluşturmaktadır. Antalya, artık yalnızca turizmin değil enerjinin de başkenti olmaya aday bir şehirdir,”
dedi.
“Antalya, enerji alanında örnek bir şehir haline geldi”
Yenilenebilir enerji yatırımlarının Antalya ekonomisine uzun vadeli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan, kentin yeşil üretim, akıllı şehircilik ve altyapı dönüşümü alanlarında da önemli adımlar attığını söyleyerek: “Antalya’da sürdürülen enerji projeleri, hem çevre dostu üretimi destekliyor hem de yerel istihdamı artırıyor. Antalya artık enerji verimliliği ve yenilenebilir kaynaklarıyla Türkiye’nin örnek şehirlerinden biridir.”
“Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın 2026 bütçesinin ülkemize, üreticilerimize ve girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Antalyalı hemşehrilerim adına Sayın Bakanımıza, emeği geçen tüm bakanlık çalışanlarına, bürokratlarımıza ve teknik kadrolarımıza teşekkür ediyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: