Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Emniyet ve Jandarma birimlerinin koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirterek, "Suçlulara göz açtırmayacağız" mesajını verdi.
Suçlar Çeşitli, Yöntemler Dikkat Çekici
Antalya’da yakalanan şüphelilerin, yeşil reçeteli ilaçları sahte reçetelerle sattığı belirlenirken, Artvin’de ise cinsel içerikli ürün satan firmalardan elde edilen müşteri bilgileriyle vatandaşlar, "uzlaşı parası" bahanesiyle dolandırıldı. Şüpheliler, kendilerini avukat, mali müşavir ve muhasebeci olarak tanıttı.
Adana’da yer alan organize suç örgütü ise, “yardım” adı altında ücretsiz alışveriş kartı dağıtarak 343 vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdi ve bu verilerle dolandırıcılık yaptı. Balıkesir’de ise para karşılığı sahte engelli raporları düzenlenerek kamu zararına neden olundu.
1,7 Milyar Liralık Para Hareketi Ortaya Çıkarıldı
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan analizlerde, şüphelilerin hesaplarında toplam 1 milyar 785 milyon TL’lik para trafiği tespit edildi. Operasyonlarda 402 banka hesabı, 18 kripto para hesabı, 5 araç, 2 konut ve sahte raporla alınan 12 otomobile el konuldu.
Ayrıca çok sayıda dijital materyal, sahte sağlık raporu, ruhsatsız silah, banka ve kredi kartı ile cep telefonlarına da el konuldu.
Çok Sayıda Suçtan Soruşturma Başlatıldı
Şüpheliler hakkında şu suçlardan işlem başlatıldı:
• Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak
• Uyuşturucu ticareti
• Resmî belgede sahtecilik
• Rüşvet
• Nitelikli dolandırıcılık
• Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme
• Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama
İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların başarısından dolayı valilikler, cumhuriyet başsavcılıkları, il jandarma komutanlıkları, MASAK ve tüm jandarma personeline teşekkür ederek, “Organize suç örgütlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Hiçbir suç ve suçlu cezasız kalmayacak” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: