Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ve Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun'un katılımıyla Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Şubat ayında 9 organize suç çetesine yönelik operasyon düzenlendiğini açıklayan Vali Şahin, bu operasyonlarda 138 kişinin gözaltına alındığını, 36 kişinin tutuklandığını, 102 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi. Operasyonlarda, çetelere ait 254 milyon 575 bin TL değerinde mal varlığına el konulduğunu ifade etti.
Antalya’nın düzensiz göçle mücadelesine de değinen Vali Şahin, 14 ayrı operasyon gerçekleştirilerek 19 organizatörün tutuklandığını, 18 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Denetimler kapsamında 25 bin 654 kişinin kimlik kontrolü yapıldı ve 381 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı işlemleri başlatıldı. Ayrıca 21 araca el konuldu.
Terörle Mücadelede 23 Operasyon
Vali Şahin’in aktardığı verilere göre, Antalya’da 23 terör operasyonu yapıldı. Bu operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonların dağılımı ise şöyle oldu: “FETÖ/PDY: 2 operasyon, DEAŞ: 5 operasyon ve DHKP/C: 2 operasyon.”
Narkotik Operasyonlarında Büyük Yakalamalar
Antalya’da 130 narkotik operasyonu düzenlendiğini belirten Şahin, bu operasyonlarda 202 kişinin gözaltına alındığını, 115 kişinin tutuklandığını söyledi. 54 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, uyuşturucu kullanımı ve diğer suçlarla ilgili olarak 788 olayda 649 kişi gözaltına alındı. 12 kişi tutuklandı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarları ise dikkat çekti: “45,3 kg esrar, 66 bin 88 adet sentetik ecza, 26,7 kg metanfetamin, 5 kg 85 gr eroin, 6,4 kg kokain 22,6 kg bonzai, 13,4 kg skunk ve 43 kök kenevir.”
Siber Suçlarla Mücadelede 74 Gözaltı
Siber suçlarla mücadele kapsamında 412 kişi hakkında işlem yapıldığını ifade eden Vali Şahin, terör bağlantısı tespit edilen 120 kişinin de belirlendiğini açıkladı. Yasa dışı bahis ve ödeme sistemleriyle ilgili 14 operasyon yapıldığını kaydeden Şahin, bu operasyonlarda 74 kişinin gözaltına alındığını, 30 kişinin tutuklandığını belirtti. Çevrim içi çocuk istismarı nedeniyle de 1 kişinin gözaltına alındığını aktardı.
Çakara geçit yok
Trafik güvenliği konusunda da önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Şahin, Şubat ayında 435 bin 984 aracın denetlendiğini duyurdu.Şahin, “ Trafik ekiplerimizce yapılan denetimler kapsamında 435 bin 984 araç denetlendi ve 92 bin 960 araca işlem yapıldı. Çakar denetimleri kapsamında 15 bin 357 araç denetlendi ve 1 araca işlem yapıldı. 4 bin 213 ticari taksi denetlenerek bu taksilerden 759’una işlem yapıldı. Ayrıca, 2 bin 910 okul servisi denetlenerek 312’sine işlem yapıldı. Şubat ayında Antalya genelinde yaşanan trafik kazalarında maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.
Sahil Güvenlik Görev Başında
Antalya kıyılarında görev yapan Sahil Güvenlik ekiplerinin 1467 kez denize açıldığını aktaran Vali Şahin, bu süreçte 225 gemi, tekne ve işletmenin kontrol edildiğini belirtti. Yapılan denetimlerde 21 işletme ve tekneye mevzuata aykırı faaliyetlerinden dolayı işlem yapıldı. Ayrıca, Sahil Güvenlik ekiplerinin 1 arama kurtarma ve 1 tıbbi tahliye operasyonu gerçekleştirdiğini, bu kapsamda 2 kişinin sağ olarak kurtarıldığını dile getirdi.
“Antalya’nın Huzuru İçin Mücadelemiz Sürecek”
Vali Şahin, açıklamasının sonunda Antalya’nın huzuru ve güvenliği için mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Antalya, hem Türkiye’nin hem de dünyanın göz bebeği bir turizm kenti. Bu şehri güvenli ve huzurlu tutmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Emniyet ve jandarma teşkilatımız, tüm birimleriyle 7/24 görevinin başında. Bu kararlılık devam edecek” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: