Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya, İl Tarım Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YüciTa) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Vali Yardımcısı Aydın Abak, Şef Çağrı Esmer ve çok sayıda davetli katıldı.
İl Tarım Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, burada yaptığı açıklamada, Karyağdı Armudu gibi değerlerin kültürel miras olarak görüldüğünü söyledi.
Coğrafi ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlamak istediklerini belirten Erkal, ‘’Bunları yaşatmamız, dünyaya tanıtmamız, önlerini açmamız, hayatta kalmalarını sağlamamız için de bir dizi faaliyetlerimiz oluyor. Önümüzdeki süreçte Antalya'nın diğer coğrafi işaretli ürünlerinde ya da coğrafi işaret alma yolunda olan ürünleriyle ilgili çalışmalarımız olacak.’’ dedi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır 'da Türkiye gastronomisini dünya gastronomisine ulaştırmayı istediklerini söyledi.
Coğrafi işaretli ürünlerle ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Çandır, "Karyağdı Armudu'nu coğrafi işaretle taçlandırdık. Bu toprakların her köşesinde birbirinden değerli ürünlerimiz var ve bu ürünleri üreticilerimizin de yardımıyla ekonomiye kazandırmayı hedefliyoruz. 18 ürünümüz işaret aldı 17 tanesi de işaret almayı bekliyor. Antalya ürünlerinin Antalya'daki işletmelerin raflarında bulunmasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından, katılımcılar, ‘’Karyağdı Armudu’’nu içeren Ekşimaya Ekmeği, Karyağdı Armudu soslu levrek, Zeytinyağlı Armut yemeği, Çıtır Baklava Böreği, armut püreli kaya levreği kabayaki, Keçi eti, fırında Karyağdı Armudu ve sufle tadımı yaptı.
Yorumlar
Kalan Karakter: