Toplantının açılışında AGC Başkanı İdris Taş, basın mensuplarının kaynaşmasını sağlamak ve yerel değerleri ön plana çıkarmak amacıyla başlattıkları bu projenin önemine vurgu yaptı. Ardından söz alan Başkan Muhittin Böcek, 31 yıllık başkanlık sürecini anlatarak Antalya'ya sunduğu hizmetleri değerlendirdi.
Kentteki ulaşım sorunlarına çözüm bulmak adına çeşitli projeler hayata geçirdiklerini belirten Böcek, Antalya'da son altı yılda 210 bin 104 kişilik nüfus artışı ve 501 bin yeni aracın trafiğe dahil olması nedeniyle ulaşımda yoğunluğun arttığını ifade etti. Bu kapsamda 148 akıllı kavşağı hayata geçirdiklerini ve çeşitli bölgelerde trafik düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.
Başkan Böcek, Antalya’nın en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu vurgulayarak, son 6 yılda 210 bin 104 kişilik nüfus artışı ve 501 bin yeni aracın trafiğe dahil olduğunu belirtti. Başkan Böcek; "148 akıllı kavşak yaptık, Cırnık Köprüsü’nde 58 fore kazık çakarak yolu 5 şeride çıkardık. Ancak, Karayolları’nın yetki alanındaki bazı yollar nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Hükümetin kontrolündeki çevre yollarının sadece 18 kilometresi tamamlandı. 22 yıldır Alanya otobanı seçim malzemesi olarak kullanılıyor, ancak hala tamamlanmadı" dedi. Ayrıca Böcek, 4. Etap Raylı Sistem Projesi'nin 2028 yılına kadar tamamlanacağını, Konyaaltı ve Varsak arasındaki hattın 5.5 kilometresinin yer altından geçeceğini belirtti. Döşemealtı'na yapılacak 6. Etap Hafif Raylı Sistem projesi için Cumhurbaşkanlığından izin alındığını duyurdu.
Teleferik ve EXPO 2016 Alanı
12 Nisan 2024'te yaşanan kazadan sonra kapatılan Tünektepe Teleferik tesisinin geleceği hakkında bilgi veren Başkan Böcek, "Teleferik konusunda dünyada uzman firmalarla görüşüyoruz. Yeniden Antalya'ya kazandıracağız" dedi.
EXPO 2016 alanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Böcek, "Bu bölge Antalya için önemli bir değer taşıyor. Alanın verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini savunuyorum. Umarım bu alan Antalyalılara ait kalır ve satılmaz" ifadelerini kullandı.
Sosyal Projeler ve Kadınlar Plajı
Kadınlar Plajı'nın kapatıldığı iddialarına yanıt veren Başkan Böcek, bölgeye büyük bir proje hazırladıklarını ve plajın kadınlara hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.
"Sarısu ihalesini ilk olarak 12 milyon 400 bin TL’ye kazandık ancak iptal edildi. Daha sonra 25 milyon TL’ye yeniden kazandık. 2 ay bekletildi, Bakanla görüştüm ve 3 gün içinde onaylandı. Sarısu’da çok güzel bir alan oluşturacağız" dedi.
Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanına göre, Sarısu Mesire Alanı'nda 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, 3 spor tesisi, 12 büfe + gölgelik ve giriş kontrol ünitesi bulunacak.
"Antalya’ya Sahip Çıkmalıyız"
Başkan Böcek, Antalya’daki hazine arazilerinin TOKİ aracılığıyla satılmasına da değinerek, bu durumun belediye bütçesine olumsuz etkileri olduğunu belirtti.
Böcek; "Antalya’da 1077 hazine arazisi satıldı. Belediye olarak bundan hiçbir gelir elde edemedik. Antalya’ya sahip çıkmalıyız" dedi.
Yangın Denetimleri ve Turizm Tesisleri
Son dönemde yaşanan otel yangınları ve turizm tesislerinin güvenliği konusuna da değinen Başkan Böcek, Antalya'da 2 bin 734 turizm tesisinin bulunduğunu ve bunların periyodik olarak denetlenmesi gerektiğini belirtti. "Antalya'da yaşanan yangın felaketlerinden ders çıkarmalıyız. Bu nedenle belediye olarak gerekli denetimleri sıklaştırıyoruz" dedi.
Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına değinen Başkan Böcek, Antalya’daki turizm tesislerinin sıkı bir şekilde denetleneceğini belirtti.
Yorumlar 24
Kalan Karakter: