Antalya Büyükşehir Belediyesi HUB Antalya Girişimcilik Merkezi, düzenlediği atölye ve eğitimlerle girişimci adaylarının fikirlerini güçlendirmeye ve onları iş dünyasına hazırlamaya devam ediyor. Düzenlenen atölye kapsamında katılımcılar, alanında uzman eğitmen eşliğinde fikirlerini nasıl geliştirebileceklerini, hangi adımlarla ürüne dönüştürebileceklerini ve girişimcilik yolculuğunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrendi. Verilen eğitimle girişimci adaylarının bakış açılarının güçlendirilmesi hedeflendi.
"Girişimci adayları birbirinden ilham aldı"
Farklı sektörlerden gelen girişimci adayları, atölye sayesinde hem birbirlerinin fikirlerinden iham aldı hem de networking imkanı yakaladı. Paylaşım ve etkileşimin ön planda olduğu etkinlikte, düşünce ve iş birliği kültürü öne çıktı.
"Fikir maratonu yaptık"
Atölye çalışması hakkında bilgi veren eğitmen Emrah Kozan, "İnsan odaklı düşünceyi ya da düşünce becerilerini kullanarak herkesin bu problemleri keşfederek girişimcilik çerçevesinde çözümler geliştirebileceğini bu eğitimlerde vermeye çalışıyoruz. Bu atölyenin bugün en kıymetli yanı yapay zeka destekli olması. Biz yapay zeka sayesinde arkadaşlarımıza kısa sürede bu fikri nasıl ürüne dönüştürebileceklerini de anlattık ve hepsi harika fikirlerle geldiler. Yani küçük bir fikir maratonu yapmış olduk burada. Bunun içinde HUB Antalya çok doğru bir yer. Çok güzel bir çalışma oldu" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: