Antalya Barosu, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği facianın duruşmasına katılacağını duyurdu. Davanın 22 Eylül’de Bolu’da görüleceği belirtildi. Duruşma öncesi Antalya Barosu Başkanı Ali Çağdaş Bozener, Baro binası önünde basın açıklaması yaptı. Bozener, faciada yaşamını yitirenlerin adalet arayışına destek vermek amacıyla duruşmaya katılacaklarını ifade etti.
O gece yaşananlar anımsatıldı
Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınında yaşanan anlar Antalya Barosu tarafından hatırlatılırken facia sırasında binadan kurtulmaya çalışanların birbirine bağladıkları yatak çarşaflarını sembolize etmek için, Antalya Barosu binasından aynı şekilde yatak örtüleri sarkıtıldı.
Canlarımızı Kaybettik
Antalya Baro Başkanı Ali Çağdaş Bozaner, Antalya Barosu önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında faciaya ilişkin detayları paylaştı. Bozaner, “Bolu Kartalkaya Oteli faciasının üstünden yaklaşık 8 ay geçti. Antalya Barosu olarak biz ilk celseye katıldık 2. duruşmada 22 Eylül’de gerçekleştirilecek. Soruşturmanın ilk aşamasından itibaren özellikle bilirkişi raporu 4 kurumun sorumluluğu olduğu hususuna rağmen hala daha sosyal güvenlik bakanlığı ile turizm bakanlığının izinler çıkmadığı için adaleti ortaya çıkaracak bir tablo yok” dedi.
Bozaner açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Yine ilk iddianamende farklı olmasına rağmen gelinen noktada sanıklar arasında farklı birtakım mütalaa verildiği. Bazı kimseler ayrı bir uygulama bazı kimseler uygulama yapılması vicdan yaranamamasından başka bir şey değilidir. Hele ki bazı insanların görev ve sorumluluğu açık olmasına rağmen böyle bir şeyin yapılması adalete olan inancın zayıflamasına sebep olmaktadır. Biz Antalya Barosu olarak canlarını kaybetmiş ailelerimizin yanında olacağız.”
Yorumlar
Kalan Karakter: