Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri Ödül Töreni Su Otel'de gerçekleşti. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Çevik Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Akyar, Belediye Başkan Yardımcısı Canan Keleş, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Mustafa Cengiz, ANSİAD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
ANSİAD Başkanı Ercan Özbek, girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak ve girişimlerin yenilikçi fikirlerini desteklemek adına bu etkinliği gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyduklarını dile getirerek şöyle konuştu: "Bu yılki temamız 'Küresel İklim Değişikliği ve Yapay Zekâ Teknolojileri', sadece bilim insanlarının veya çevre aktivistlerinin değil, hepimizin gündeminde olan bir konu. Artan doğal afetler, deniz seviyesi yükselmesi, kuraklıklar ve biyoçeşitliliğin azalması gibi etkileriyle gezegenimiz büyük bir alarm veriyor. Öte yandan yapay zekâ teknolojileri de insanlık tarihindeki en büyük dönüşümlerden birini başlatıyor ve pek çok alanda devrim yaratıyor. Sağlık, eğitim, tarım ve enerji gibi alanlarda büyük yeniliklere kapı aralayan bu teknolojiler, aynı zamanda küresel sorunlarımız çözüm üretme potansiyeline de sahip. İşte bu bağlamda, küresel iklim değişikliği krizine, yapay zekâ teknolojileri ile yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi amaçladık. Girişimcilik ruhu, risk alabilme cesareti ve yenilikçi düşünce ile birleştiğinde, dünyanın en büyük sorunlarına bile çözüm üretmek mümkün."
'Geleceği şekillendirecek adımlar'
Bu etkinlikte böyle bir güce sahip girişimciler görmekten heyecan duyduğunu ifade eden Özbek: "Onların fikirleri yalnızca bir iş modeli olmanın ötesinde, topluma ve dünyamıza değer katacak ve geleceğimizi şekillendirecek önemli adımlardır. ANSİAD olarak bizler, her zaman girişimciliğin ve yenilikçiliğin destekçisi olduk. Atatürk'ün bize miras bıraktığı en önemli değerlerden birinin 'bilim ve teknolojinin ışığında ilerlemek' olduğunun bilincindeyiz. Bugün onun fikirleri ışığında iş dünyasında, teknolojiye dayalı girişimlerde ve toplumsal sorumluluk projelerinde yeni bir dönemi başlatan girişimciler yetiştiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması ancak girişimcilik ekosisteminin güçlenmesiyle mümkündür. Gençlerimizin enerjisi, yaratıcılığı ve vizyonu, bizlere umut veriyor. Onların önünü açmak, fikirlerini hayata geçirmeleri yardımcı olmak ve global arenada rekabet edebilmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bu yarışma, girişimcilerimizi sadece fikirlerini sunma fırsatı yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda onların bu fikirleri hayata geçirebilmeleri için gereken vizyonu, cesareti ve desteği de sağlıyor."
'Girişimciyi destekleyecek mekanizmalar lazım'
Antalya Valisi Hulusi Şahin ise ülkemizde insan kaynağından başka dişe dokunur bir kaynak olmadığını belirterek şunları kaydetti: "Biz petrol ülkesi değiliz. Biz çalışan, üreten, ürettiğiyle katma değer oluşturan ve bu sayede bugün 13 bin doları aşan bir milli gelire ulaşmış ülkeyiz. Gelmiş olduğumuz noktada Çin'e kadarTürkiye hariç bir ülke yok. Türkiye olarak gerçekten özellikle reel sektörde, imalat sektöründe küçük ve orta ölçekli işletmeler yaratmadan büyük mesafe katettiğimizi ve Türkiye’nin Cumhuriyet sayesinde büyük bir üretim ülkesi haline geldiğini gururla söylemek istiyorum. Bu eser bizim iş insanlarımızın eseri. Büyük çoğunluğu küçük yada orta ölçekli işletmeleri var eden iş insanlarımızın eseri. O açıda ANSİAD'ın şahsına Türkiye’nin tüm girişimcilerine, tüm iş insanlarına şükranlarımı sunuyorum. Fakat bu zincirin devam etmesi lazım. Bizim bir nesle ihtiyacımız var. İkinci nesle, üçüncü nesle, dördüncü nesle işletmelerimizi devretmede problem yaşıyoruz. Bu zinciri koparmadığımız gibi yeni zincir halkaları da üretmek lazım. Yeni, yaratıcı beyinlere, çalışkan, üretken fikirlere, girişimcilere, gençlere ihtiyacımız var. Sadece iyi fikir sahibi olmak yetmiyor, yaratıcı düşünceye sahip olmak yetmiyor. Onu koruyacak, destekleyecek, sahip çıkacak, destekleyecek, yapıların, mekanizmaları kurulması gerekiyor. Bizim yapmamız gereken girişimciler hem fikir bazında desteklemek hem de bu fikirlerin büyümesi için uygun ortam sağlamak."
Teşekkür Plaketi ve Ödüller
7-8-9 Ekim tarihlerinde Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü izniyle Habitat Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle liselere yönelik gerçekleştirilen 'Bi Düşünsen Bulursun Fikir Maratonu' etkinliğine sağladıkları katkı nedeniyle Ünal Akkaşoğlu ve Barış Yaşa'ya teşekkür belgeleri verildi.
'Bi Düşünsen Bulursun 12. iş Fikri Yarışması' ve 'Bi Düşünsen Bulursun Fikir Maratonu' etkinliklerine verdikleri destek ve katkılar nedeniyle Habitat Derneği Girişimcilik programı Proje Yöneticisi ve GEN Türkiye Ülke Direktörü Hasan Basri Cihan'a ve Habitat Derneği Proje Asistanı Tuğçe Yıldırım'a teşekkür plaketi takdim edildi.
ANSİAD Girişimcilik Günleri'nin gerçekleştirilmesinde verdiği özverili çalışma nedeniyle ANSİAD Girişimcilik Komitesi ve Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık Yargın'a teşekkür plaketi verildi.
'Küresel İklim ve Yapay Zekâ Teknolojileri' temalı proje yarışmasında 3'üncülük ödülünü almaya hak kazanan, 'Greenbot' projeleriyle, Cevat Kibar ve Said İskender oldu.
'Küresel İklim değişikliği ve Yapay Zeka Teknolojileri' temalı proje yarışmasında 2'ncilik ödülünün sahipleri 'AREYLight Al' projeleriyle, Mustafa Haluk Yılmaz, Elif Merve Yılmaz, Ozan Çağrı Fidan, Servet Kışla ve Ayşegül Koç ekibi oldu. '
Küresel İklim Değişikliği ve Yapay Zekâ Teknolojileri' yarışmasının 1'incisi ise 'Cell-Designer' projeleriyle İlknur Bağlan ve Nadide Kurak oldu.
ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Yeşil Dönüşüm Ödülü ANSİAD Üyeleri Aysel Dal Cengiz, Canan Keskin Gürkan'a takdim edildi.
2024 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü'nün sahibi de Yüksek Mimar Sibel Gözüyukarı Eyiler oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: