Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1998 yılından beri Anadolu Hastaneleri'nde çalışıyorum. Değişik pozisyonlarda, değişik görevlerde bulundum. MMS kliniklerinin kuruluş aşamasında, Kemer Anadolu Hastanesi'nin turizm hekimliği ve acil servisinde çalıştım. Daha sonra 2007 yılında Side Anadolu Hastanesi'nin kuruluş aşamasında yer aldım ve Genel Müdürlüğü'ne atandım. Yaklaşık 8 yıl Side Anadolu Hastanesi idareciliği yaptım. Medline Hastanesi'nin satın alınmasıyla birlikte 28 Ocak 2015 itibariyle de Lara Anadolu Hastanesi'nin Genel Müdürlüğü'ne atandım.
Lara Anadolu Hastanesi, grubunuzun 7'nci hastanesi olma özelliğini taşıyor. Buradaki imkanlardan söz eder misiniz?
Burası 136 yataklı, 52 uzman kadrolu, yaklaşık 25 branşlı büyük bir hastane. Şu anda grubumuzun en büyük ve en yüksek yatak kapasitesine sahip hastanesi burası. Hemen hemen bütün branşlar var. Çocuk hastalıkları, nöroloji, göğüs cerrahisi, kalp-damar cerrahisi, plastik cerrahi gibi... Her bölümde ikişer üçer doktor kadromuz var. Ünite olarak da oldukça çeşitli alanlarda hizmet veriyoruz. Bunlardan bazıları, anjiyo ünitesi, radyoloji ünitesi, endoskopi ünitesi, taş kırma ünitemiz açılacak önümüzdeki günlerde. Ultrasonik ses dalgalarıyla taş kırma ünitemizi hizmete açacağız. Bunun dışında yoğun bakımlarımız oldukça büyük ve geniş. 31 yoğun bakım yatağımız var. Bunların 17'si yetişkin, 14'ü de yeni doğan yoğun bakım ünitesi. Bu da oldukça iyi bir sayı. Bu nedenle diğer şehir hastanelerinden ve çevre ilçelerden sevk alabiliyoruz. Anestezi uzmanlarımız oldukça iyi ve alanında başarılı kişiler. 4 anestezi uzmanımız var ve 24 saat boyunca nöbetleşe çalışıyorlar. Bu da hizmet kalitemizi arttırıyor. Güçlü bir ortopedi uzman kadromuz var. Bu ekibimiz de yine 24 saat hizmet veriyor. Dünyada trend olan uygulamaların tamamı bizde yapılıyor. Botoks, ozon, lazer gibi uygulamaların tümünü yapıyoruz.
Psikiyatri kliniğini önümüzdeki günlerde hizmete açacaksınız. Bununla birlikte hastanede yer alan yenilikler neler?
Özel sektörde psikiyatri servisine pek yaygın olarak yer verilmiyor. Ama biz ilk psikiyatri kliniğimizi yakında hizmete açmayı planlıyoruz. Grubumuzdaki tek psikiyatri kliniği burada olacak. Sınav stresi, alkol bağımlılığı gibi sorunların tamamıyla ilgili tedaviler verecek. Bu konuda toplumsal farklılığın arttığını düşünüyorum. Sadece tedavi olarak değil, eğitim seminerleri verme açısından da önemli işler yapacağız. Sosyal sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bununla birlikte şunu da belirtmek isterim, obezite cerrahisi servisimiz de hizmet veriyor. Burada kadrolu hekimlerimiz var. Haftada birçok cerrahi işlem gerçekleştiriyoruz. Obezite cerrahisini ben Antalya adına uyguladığımız için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bu alanda yurtdışından hasta dahi kabul edebiliyoruz. Kadın doğum ünitemizde oldukça etkin ve geniş işlem yapan üç kadromuz var. Kadın hastalıklarıyla ilgili modern tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Burada Lara Anadolu Hastanesi adına, halkın hastanesi olarak misyon yürütüyoruz. Kaliteli tıbbi hizmet verme amacımız var. En üst düzeyde olma gayreti içerisinde olacağız. Temel amacımız bu olacak.
Anadolu Hastanesi, Antalya içerisinde bir marka olmuş durumda. İnsanların yoğun olarak tercih etmesinin nedenleri neler?
Anadolu Hastaneleri olarak binalarımız, yatak kapasitemiz, çalışan sayımız büyüdü. Bilişim sektörünün gelişmesi tıp alanını ve dolayısıyla bizi geliştirdi. Ancak değişmeyen şeyler var. Profesyonelleştik ama amatör ruhumuzu kaybetmedik. Ben buna inanıyorum. Takım ruhumuz aynı şekilde kaldı. Özveriyle, canla, başla çalışıyoruz. O ruhu hala taşıyoruz. Bizi de dinç ve dinamik tutan durum bu. Aynı zamanda Anadolu Hastanesi markasının yerel marka olması da ayrıca bana gurur veriyor. Çünkü buradaki ekiple ortaya çıkmış bir marka. Hala ayakta durabiliyor olması gurur duyulması gereken bir durum.
Side Anadolu Hastanesi'nde de önemli başarılara imza attınız. İnsanlar sizi benimsemiş durumda...
Side hastanesinde ciddi bir takım çalışması örneği gösterdik. Hem sağlık turizminde hem de sağlık alanında önde olan bir grubuz. VIP hasta hizmetleri verme alanında da öndeyiz. Fakat şunu da hiçbir zaman unutmadık. Bu gücü bize halk verdi. Halk Anadolu Hastanesi'ni hiçbir zaman unutmadı. Biz de bize gelen insanları geri çevirmedik. Zaman oldu ödeme gücü olmadı, zaman oldu zor şartlarda kaldılar. Ama onlara her zaman çözüm ürettik. Onlar da bunu anladılar ve bizi zirveye taşıdılar. Yıllık hasta sayısı bakımından ilk sıraya oturttular bizi. Bir seferlik de olmadı bu. Yıllarca devam etti. Bizim Antalya'daki önceliğimiz Antalya halkına hizmet etmek. Bunu kısa sürede başaracağımıza inanıyoruz. Motivasyonumuz tam bu konuda. Gece gündüz, 24 saat boyunca hizmet vereceğiz. Öncelikle kaliteli bir hizmet vereceğiz. Ümitliyiz.
Yurtdışından gelen turistler de önemli ölçüde hastanenizi tercih ediyor. Bunda çalıştığınız sigorta firmalarının da etkisi var mı?
Yabancı turistleri çekmemiz bir gösterge. Tıbbi hizmet kalitesinin dışında organizasyon olarak da iyi hizmet vermeniz gerekiyor. Yerli ve yabancı sigortalar için de geçerli bu. İyi hizmeti verdiğinizde yerli ve yabancı sigorta farketmiyor, sonucunda sizi iyi bir yere taşıyor zaten. Hizmet-fiyat orantısının birbirine yakın olduğu bir işletmecilik anlayışınız varsa karşılığını alıyorsunuz. Yoksa yabancı sigortaların bizi tercih etmesinin başka bir sebebi yok. Sadece verdiğimiz servis kalitesiyle ilgili. Ciddi işlerde de önemli ölçüde tercih ediliyoruz. Çünkü güven veriyoruz. 24 saat burada anestezi uzmanı ve doktor bulundurmak bir tercih sebebidir. Gündüz tedaviyi herkes yapar. Ama önemli olan gecenin bir vakti acil servise gelen bir hastayı hayata döndürebilecek kadar hızlı olmaktır. İnsana güve veriyor bu durum. Anında müdahale edebiliyoruz herhangi bir şeyde. Bu bizim standardımız. O yüzden tercih ediliyoruz. Bu bir tesadüf değil. Hizmeti gördükten sonra vatandaş buraya yöneliyor. Ben şuna inanıyorum; Antalya'da Lara Anadolu Hastanesi olarak bölgemizde bir yıl içerisinde tercih edilme oranımız çok artacak. Çünkü biz bu hizmet kalitesini verdiğimiz sürece vatandaş da karşılığını verecektir.
Anadolu Hastanesi'nin Lara bölgesine gelmesine çevre esnafı ve vatandaşlar nasıl tepkiler verdi?
Öncelikle tabi ki piyasada esnaf olsun, komşularımız olsun oldukça olumlu tepkiler verdi. Nihayetinde Medline da köklü ve saygın bir kuruluştu. İyi bir kadro ve ekip devraldık. Çok iyi bir insan kaynakları yönetimi yapılmış. Bu anlamda işlerim kolaylaştı. Bununla birlikte yerel nedenlerden dolayı herkes farklı alanlarda çok güçlü. Anadolu Hastanesi'nin de yerel bilinirliği çok fazla. Çevre esnafı 'iyi ki geliyorsunuz' dediler. Ben karşılığını bulduğumuza inanıyorum. Konyaaltı bölgesinden bile hastalarımız gelmeye başladı buraya. Biz kaliteli hizmet verme konusunda iddialıyız. Medikal kalitemiz zaten en üst düzeyde olmak zorunda. Onun dışında hasta odaklı hizmet verdiğinizde çok daha ötesine götürme noktasında başarılı olacağız. Her bir hastamız bir bireydir ve onların kendilerine özel hizmet vereceğiz.
Son olarak bunca yıldır sağlık sektörünün içerisindesiniz. Unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?
Yurtdışından tatil için gelip bizi tercih eden bir hastamız ağır bir hastalık geçirdi. Yoğun bakımda yattı vesaire. Daha sonra ülkesine döndü. Bir yıl sonra bu hastamız bizi ziyarete geldi. Bir anı defteri yaptırmış. Orada şöyle diyordu; "İyi ki Türkiye'de hastalandım. Eğer ülkemde hastalansaydım şu an yaşamıyor olurdum." Bu çok önemli. Çünkü tedavisinin önemli kısmını burada yapmıştık. Bu aynı zamanda Türkiye'nin iyi bir standart yakaladığını gösteriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: