Taşıt tanıma sisteminin sıkça konuşulduğunu ifade eden Meclis Üyesi Yılmaz, kanun yapıcılar tarafından bazı soruların hala daha belirsiz ve cevapsız kaldığını sözlerine ekledi. Ali Yılmaz “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, akaryakıt istasyonlarındaki pompalara bağlı ödeme kaydedici cihazlara plaka bilgilerini otomatik aktaran bir sistemdir. UTTS sayesinde kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmekte ve denetim etkinliği artırılmaktadır” cümleleri ile UTTS’yi ve amacını anlattı. Gelen bu sistem sayesinde amaçlanan akaryakıt alımlarında izlenebilirlik, elektronik ortamda kayıt altına alınarak şeffaflık sağlanması ve plaka bilgilerinin sisteme otomatik aktarılması ile usulsüz fatura düzenlenmesinin önüne geçerek vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek. Ali Yılmaz yaptığı sunumda hem nihai tüketici hem de istasyon sahipleri için temin ve montaj süreçlerini anlattı. UTTS’nin faydalarına da değinen Ali Yılmaz, “Bizim bile hala daha bilmediğimiz sorular var, netleşmemiş hususlar var ancak onlar da giderilecektir mutlaka” ifadeleriyle sistemdeki bilgi eksiklerine vurgu yaptı.
“UTTS Tarihi uzatıldı, 31 Ocak 2025’e kadar kayıt yaptırılabilir”
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nde tarihin uzadığını belirten Meclis Üyesi Ali Yılmaz, “Araçlar 31 Ocak 2025 tarihine kadar Taşıt Tanıma Birimi taktırabilir ancak, taşıt sahiplerinin 31 Aralık 2024'e kadar kayıt yaptırmaları halinde taşıt tanıma birimi siparişi verenler 2024 fiyatlarıyla ödeme yapabilir. Erken kayıt olan taşıt sahibi montaj işlemini 30 Nisan 2025'e kadar tamamlama hakkına sahip olacak. Bu tarihe kadar UTTS üzerine yapılmayan yakıt giderlerini ne şekilde yaparlarsa yapsın vergi indirime kullanmaya devam edebilecekler” cümleleri ile erken kayıt olmanın avantajından bahsetti.
Ali Yılmaz UTTS’yi Anlattı
Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için bütün taşıtlara zorunlu olacak şekilde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi duyuruldu. UTTS’nin duyurulmasının ardından birçok soru ve iddia ortaya atıldı, ATSO Meclis Üyesi Ali Yılmaz konuyu meclise taşıdı.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: