Akdeniz’e akan sel suları Kızkalesi çevresini kahverengiye bürüdü
Mersin’de 3 gündür devam eden yağışlar etkisini sürdürürken derelere akan sel suları turizm merkezi Kızkalesi’ni hem çamura hem de kahverengiye bürüdü.
Türkiye’nin önemli turizm noktalarından Mersin’de yağışlar 3 gündür aralıklarla etkili oluyor. İl merkezinin yanı sıra Erdemli ve Silifke başta olmak üzere kent genelinde süren yağışlar yüksek rakımlı kırsal alanlarda su taşkınlarına da sebep veriyor. Oluşan su taşkınları ve sel suları ise dereler aracılığıyla Akdeniz’e kadar ulaşıyor. Son yağışlarla birlikte Kızkalesi Mahallesi’nden geçen Karyağdı deresi ise sel sularıyla coştu. Denize akan sel suları turkuaz rengi ile bilinen Kızkalesi çevresini hem çamura hem de kahverengiye bürüdü. Yayılan sel suları dron ile de görüntülendi. Sel sularıyla dereden gelen çöpler ise dalgalarla kıyıya vurmaya başladı.
Bayram tatilini fırsat bilerek Kızkalesi’ne şehir dışından gelenler ise sel suları ile birlikte denizin renginin değiştiğini ve kirli bir görüntü oluşturduğunu söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: