Akdeniz Üniversitesi AMBAUM’dan bağımlılıkla mücadelede yıllık binlerce tedavi
Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (AMBAUM), yıllık yaklaşık 2 bin ayaktan ve 200 yatarak tedavi hizmeti veriliyor. Merkez, psikiyatrik değerlendirme, medikal tedavi, bireysel ve grup terapileri ile aile terapileri gibi hizmetler sunuyor. Ayrıca, tedavi gören hastaların topluma kazandırılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR ile iş birliği yapılıyor. Merkez, 23 yatak kapasitesine sahip ve 2006 yılından beri hizmet veriyor.


Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, başhekim yardımcılarıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı, AMBAUM Müdürü Doç. Dr. Burak Kulaksızoğlu ve merkez çalışanları karşıladı. Rektör Özkan, hastalarla ve merkez çalışanlarıyla sohbet etti.
Kişileri topluma kazandırmayı amaçlayan bir merkez
AMBAUM’da tedavi görenler hakkında ve merkezin kapasitesi ile ilgili bilgiler alan Prof. Dr. Özkan, "AMBAUM alkol ve madde kullanım problemi yaşayan ve tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemleri ile ilgili çözüm arayan kişi ve yakınlarının başvurduğu, kişileri topluma kazandırmayı amaçlayan bir merkezimizdir. Akdeniz Üniversitesi’nin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Akdeniz Üniversitesi olarak bağımlılığın nasıl bir hastalık olduğu konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması, kültür ve toplumsal yapımıza uygun olan tedavi protokolleri geliştirilmesini de merkezimiz aracılığıyla hedefliyoruz" dedi.
Yıllık 2 bin ayaktan 200 yatarak arındırma ve tedavi

20 yıla yakındır bağımlıları topluma kazandırıyor
Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin 20 Mayıs 2006 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başladığını ifade eden Müdür Doç. Dr. Burak Kulaksızoğlu ise, "Merkezimiz toplam 23 yatak kapasiteli olup; 6’sı ile detoksifikasyon hastalarına medikal tedavi uygulanmakta, 17’si ile erişkin hastalara rehabilitasyon hizmeti verilmektedir. Merkezimizde bulunan iki poliklinikte alkol ve madde kullanıcılarına ayaktan muayene ve tedavi hizmeti verilmektedir. Polikliniklerimizden randevusuz ve başvurulduğu gün hizmet almak mümkündür. Tedavi ekibimiz psikiyatrik değerlendirme ve medikal tedavi; bireysel ve grup terapileri, aile terapileri, bağımlılık danışmanlığı ve gerekli diğer hizmetleri sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanlarıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: