Sanat yazarı İbrahim Karaoğlu'nun küratörlüğünü üstlendiği ve birçok sanatçının eserlerinden oluşan "Akdeniz Lirikleri" sergisi, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde kapılarını sanatseverlere açtı.
'Akdeniz' kavramını lirik imgelerle görsel anlatımlara dönüştüren sanatçıların eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sanat yazarı İbrahim Karaoğlu, burada yaptığı konuşmada, bir kentin sanatçısıyla var olduğunu belirtti.
Kentin kültürünü çoğaltan, paylaşımını artıran en önemli etmenin kentin sanatçıları olduğunu aktaran Karaoğlu, "Yaşadığımız kent bize çok şey anlatır ve bizim kişiliğimizi belirler. Bir Akdeniz kültür ortamı burası, Akdeniz’in de kendine özgü imgeleri var. Burada yaşayan sanatçı doğal olarak o imgeler üzerinden bir şeyler geliştirerek kendini tanımlıyor. Kent sanatçısına sahip çıkarsa, sanatçı da kentine sahip çıkarsa orada kültür çok canlı ve dinamik olur." diye konuştu.
Karaoğlu, Antalya'nın kıymetli bir kent olduğunu, sanatçıları buluşturmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, sergiyi gelenekselleştireceklerini bildirdi.
Akdeniz'in zengin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini sanatçıların gözünden yansıtmayı amaçlayan ve 58 eserin yer aldığı sergi, görmek isteyen sanatseverler için 30 Mart'a kadar açık kalacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: