Akaydın, Konyaaltı Sahili’nde şezlongların da çalınmadığını kırıldığını belirterek, "O kadar kalitesiz ki. Bir de halkı hırsız yerine koyuyorsunuz. Övünebilecek bir tane iş yok" dedi.
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, 5 yıl önce görevi devralıp 5 yıl sonra yeniden bıraktığı Menderes Türel'in hakkındaki iddialarına cevap verdi.
Mustafa Akaydın, kent genelinde yeşil alanların bakımı için 161 milyon TL ödediğini, bununla birlikte belediyenin yeşil alanlarını üç katın üzerinde artırdıklarını söyledi. Akaydın, şunları kaydetti: "550 dönüm park yarattık Antalya'ya. Düden Park, Akdeniz Park ve Sarısu olmak üzere. Sadece bizim zamanımızda orta refüjler çiçeklendi, kavşaklarda peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Bunun için gerekli personeli de aldık, harcamayı da yaptık. Bir de çiçek ve fide üretim tesisi kurduk. Eskiden olduğu gibi firma zengin etmedik."
PERSONEL SAYISI NEDEN ARTTI
Eski Başkan Akaydın, belediye personel sayısının 8 bin 642'ye çıkmasına yönelik eleştirilere ise "O zaman Türel'e soruyorum: Bekir Kumbul zamanında bin 877 belediye işçisi vardı. Sen niye 4 bin 175'e çıkardın? Neden yüzde 172 artış yapmıştın" sözleriyle karşılık verdi. Büyükşehir'de personel politikasını Bütünşehir Yasası kapsamında revize ederek artışa gittiklerini açıklayan Akaydın, "Üstelik üretim tesisleri kurduk. Boğaçayı, Gürsu Üretim Tesisleri, beton boru fabrikası, ASMEK merkezlerinin sayısını 4 kat arttırdık. Sosyal belediyecilik hizmetlerinde personel emek gerektiren işler yaptık" diye konuştu.
Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'e çağrıda bulunan Akaydın, "Bütün personeli işten çıkart, senede 1 milyar kar et o zaman. Ama önce Bekir Kumbul'dan aldığında niye artırdığının hesabını ver ki samimi olduğuna inanalım" dedi. Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet sınırları içinde 10 binin üzerinde personele ihtiyacı bulunduğunu da belirterek, "Türel de 5 yıl içinde bu noktaya gelecek" görüşünü dile getirdi.
ELEKTRİK PARASI VE BORÇ MİKTARI
Mustafa Akaydın, iddia edildiği gibi belediyenin 11 milyon TL ödenmemiş elektrik borcu olduğunu söyledi. Fakat devraldıkları dönemde bu borcun 47,5 milyon TL olduğunu aktaran Mustafa Akaydın, hafif raylı sistemin, yürüyen merdivenlerin kaçak elektrikle çalıştığını iddia etti. Eski Başkan Akaydın, iddia edildiği gibi belediyeyi 2 milyar değil 1 milyar 275 bin TL borçla devrettiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'ni 1 milyar 420 bin TL borçla devraldığını ve bu süre içinde dolar kuru üzerinden 400 milyon borç kapattıklarını anlatan Akaydın, "Kendisi Bekir Kumbul'dan 254 milyon TL'yle belediyeyi devralmıştı. Önce kendi yarattığı farkın hesabını versin" dedi.
ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİNİ NEDEN ÖDEMEDİ
Mustafa Akaydın, Menderes Türel'in 18 Temmuz Cuma günü İstanbul'da, Yıldız Sarayı'nda gerçekleştirdiği 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tanıtım toplantısında, 50'nci festivalin ödüllerinin hala ödenmediğine ilişkin açıklamasının da gerçek dışı olduğunu söyledi. Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Festivali yarışma yönetmeliği uyarınca ödüllerin ödenme tarihinin 31 Mart olduğunu belirten Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimler 30 Mart'ta yapıldı. Bıraktığımda kasada 18 milyon TL nakit para ve 60 milyon TL'lik yetkisi alınmış ama kullanılmamış kredi bıraktım. Onu ödememişsin 4 aydır, şimdi de diyorsun ki 'Çok utanıyorum."
'TÜREL TEK BİR ÇİVİ ÇAKMADI'
Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresi boyunca Ak Parti'nin hakkında yürüttüğü 'Bir tane çivi çaktı mı' kampanyasını bu kez kendisi, Başkan Türel'e yöneltti. "İktidarın belediye başkanı bir tane çivi çaktı mı" diyen Akaydın, Gazi Bulvarı'nda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kavşak çalışmalarının hem 15 yıl gecikmiş hem de yanlış bir yatırım olduğunu savundu, projenin belediyeyle ilgisi olmadığının da altını çizdi. Deniz otobüsü konusunda Antalya - Kemer seferlerinin kendi döneminde başladığını fakat bunu yaparken de çalışmayacağını bildiğini aktaran Akaydın, "Fiyatı 10 TL'ye çekti, 'Çalıştıracağım' dedi. Yapsın. Ama gene çalışmıyor. 10 TL'den bile müşteri bulamıyor" eleştirisini dile getirdi.
'ŞEZLONGLAR ÇALINMADI, KIRILDI'
Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı'nda başlattığı ücretsiz halk plajı uygulamasını ise "Birkaç bin tane şezlong koydu" sözleriyle değerlendirdi. Fakat iddianın aksine o şezlongların çalınmadığını, kırıldığını söyleyen Mustafa Akaydın, "O kadar kalitesiz ki. Bir de halkı hırsız yerine koyuyorsunuz. Övünebilecek bir tane iş yok" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: