Akdeniz Girişimci İşkadınları Derneği (AGİDER) Şubat ayı olağan toplantısı ve iftar buluşması The Marmara Otel’de gerçekleşti.
Akdeniz Girişimci İşkadınları Derneği (AGİDER), Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nı The Marmara Otel’de düzenlenen iftar programıyla gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu buluşmada hem derneğin yürüttüğü projeler değerlendirildi hem de girişimcilik ve eğitim alanındaki örnek çalışmalar üyelerle paylaşıldı.

Birlik ve dayanışma atmosferinin hakim olduğu akşamın açılışında konuşan AGİDER Başkanı Gökçen Atmaca, katılım gösteren üyelere ve davetlilere teşekkür ederek derneğin kadın girişimciliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Isparta gülünden dünya markasına
Gecenin dikkat çeken sunumlarından biri, girişimci Gülşah Gürkan Bardak’ın “Isparta Gülünün Global Yolculuğu” başlıklı konuşması oldu. Bardak, kurucusu olduğu Gülsha markasının kuruluş sürecini, uluslararası pazara açılma deneyimlerini ve markalaşma yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Sunumda yerel bir değerin doğru strateji ve sürdürülebilir marka yönetimiyle küresel ölçekte başarıya dönüşebileceği vurgulandı.

Üniversite – iş dünyası köprüsü
Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Can Kılınç ise üniversite iş birliğiyle yürütülen MentörKapısı platformunu tanıttı. Platformun, üniversite öğrencileri ile iş dünyası arasında sürdürülebilir bir mentörlük modeli kurmayı amaçladığını belirten Kılınç, gençlerin kariyer planlamasında doğrudan sektör profesyonelleriyle buluşmasının önemine dikkat çekti.

STEM kızları projesi 2. faz tamamlandı
Toplantıda AGİDER’in sosyal sorumluluk çalışmalarından STEM Kızları Projesi’nin ikinci fazının tamamlandığı da açıklandı. Proje kapsamında Antalya’nın merkez ilçelerinde öğrenim gören 7. sınıf kız öğrencilerine ulaşıldı. Teknik geziler, uygulamalı atölyeler ve rol model buluşmalarıyla desteklenen programın; öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına ilgisini artırmayı, özgüvenlerini güçlendirmeyi ve meslek farkındalığı oluşturmayı hedeflediği belirtildi. Ayrıca mesleki eğitime yönelimi teşvik etmek amacıyla eğitim bursu desteği de sağlandı.

15. yıl kutlaması ve rozet töreni
Gecede derneğin 15. kuruluş yıl dönümü için pasta kesilirken, AGİDER’e yeni katılan üyeler için rozet takdim töreni de gerçekleştirildi. Wineful Wine Store Kurucu Ortağı Serra Ceren Altınbaş Gündüz’e rozetini AGİDER Onursal Başkanı Taliha Salman, ND Ceramic Art Kurucusu Mimar Kamile Armağan’a rozetini BAKSİFED Başkan Yardımcısı Dr. Figen Sayın Yıldıran, Büyükkasap Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Büyükkasap’a rozetini AGİDER Genel Sekreteri Av. Müjgan Kartal Ulus, Rio Kids World Çocuk Oyun Alanı işletmecisi Safiye Kılıç Cangüler’e rozetini AGİDER Başkan Yardımcısı Fulya Özbek takdim etti.

STEM Kızları Projesi’ne sunduğu katkılar nedeniyle Emine Erklavuz Şimşek’e ise plaket AGİDER Başkanı Gökçen Atmaca tarafından verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: