Açılış konuşmasını yapan Hastanemiz Başhekimi, Doç.Dr. Orhan ARAS, konuşmasında diyalizin yalnızca bir tedavi yöntemi değil, “hastalara yaşamın devamını, umudu ve yeni bir nefesi armağan eden bir süreç” olduğunu vurguladı. Başhekim, hastanenin bu alandaki güçlü altyapısı ve deneyimli ekibiyle hem bölgesel hem de ulusal ölçekte örnek gösterilen bir diyaliz merkezine sahip olduğunu belirtti.
Konuşmasında, evde diyaliz uygulamalarının da hastalar için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başhekim ARAS, “Artık yalnızca hastanemizde değil, hastalarımızın evlerinde de yaşam kolaylığı sağlayan bir hizmet sunuyoruz. Evde diyaliz cihazlarımızla, sağlık hizmetini daha erişilebilir ve daha insani bir boyuta taşıyoruz. Bu, geleceğe atılmış güçlü bir adımdır,” ifadelerini kullandı.
Sağlıkta yeniliklerin durmaksızın devam ettiğini dile getiren Başhekim, önümüzdeki dönemde yapay zekâ destekli izlem sistemleri ve kişiselleştirilmiş tedavi modelleriyle diyaliz hizmetlerinin daha ileri bir noktaya taşınacağını belirtti. “Bizler bu yeniliklerin öncüsü olma kararlılığındayız,” dedi.
Konuşmasını, “İnsan yalnızca yaşadığı hayat kadar değil; dokunduğu hayatlar kadar vardır. Bizim görevimiz, her hastamızın hayatına dokunmak, ona umut ve sağlık katmaktır,” sözleriyle tamamlayan Başhekim, sempozyumun bilimsel paylaşımları artıracağına ve yeni projelere ışık tutacağına inandığını ifade etti.
3.Akdeniz Diyaliz Sempozyumu, alanında uzman konuşmacıların sunumları, bilimsel oturumlar ve yenilikçi yaklaşımların paylaşıldığı etkinliklerle başarılı bir şekilde tamamlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: