Türk Mutfağı Haftası etkinliğin son gününde Cumhuriyet Meydanı'nda Bucak Belediyesi tarafından vatandaşlara Bucak tarhana çorbası ve Bucak salebi ikram edildi. Vatandaşlar Bucak salebi içebilmek için uzun süre sıra bekledi. Yaklaşık 3500 kişilik salep bir saatte tükendi.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Bucak Belediyesi olarak bugün hem Bucak tarhanasını hem de Bucak salebini tanıtıyoruz hemşehrilerimize. Bucak salebinin yapılışı ile ilgili broşürlerimizi veriyoruz. Bucak salebi son yıllarda Cumhurbaşkanımız tarafından meşhurlaştırıldı. Türkiye'deki salep üretimin yaklaşık yüzde 65- 70'i Bucak'ta, Bucaklı tüccarlar tarafından yapılıyor. Kahramanmaraş'tan sonra en meşhur salep Bucak'ta üretiliyor. Toros Dağları'nda toplanan 'orkide' adını verdiğimiz bitkinin kurutulup öğütülmesi ile elde edilen, yazın dondurmada kullanılan, kışın da sıcak içecek olarak insanlarımız tarafından tüketilen bir içeceğimiz" dedi.
Salebin solunum yolları hastalıkları, üst solunum yolları enfeksiyonlarında hem boğaz yumuşatıcı hem akciğer yumuşatıcı olarak kullanıldığını kaydeden Başkan Ünal, Türk Patent Enstitüsü'nden Bucak salebinin coğrafi işareti aldığını da söyledi.
3500 kişilik salep 1 saatte tükendi
BURDUR'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nın son gününde 3500 kişilik Bucak salebi 1 saatte tükendi


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: