Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında 'terör örgütüne üye olmak ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişiye şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda, 'Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği' (AFİD/İCCB) örgütü yöneticisi olan ve hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 23 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Kenan Sel (43) yakalandı. Sel'in, örgütün genel emiri İbrahim Sel'in kardeşi olduğu ve örgüt içerisinde yönetici konumda birçok görev aldığı belirtildi. Sel'in evinde yapılan aramalarda 10 sim kart, 4 SD kart, 2 flash bellek, 25 av tüfeği fişeği, 1 pala, 1 örgüt bayrağı ele geçirildi.
Polis, FETÖ üyesi olan ve hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Fazıl Üçer (58 ) ile yine ayı örgüt mensubu olan ve hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan 12,5 yıl hapis cezası olan Sıddık Güneş'i (53) de saklandıkları evde gözaltına aldı. 3 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
3 terör hükümlüsü yakalanıp, tutuklandı
KONYA'da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1'i AFİD/İCCB, 2'si FETÖ üyesi 3 kişi polis tarafından yakalanıp, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: