Kepez’in Kütükçü ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, askeri alan sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle 120 gecekondu, 2000 yılında yıkılmıştı. Askeri alanda kaldığından dolayı yasal mevzuata göre 120 gecekondunun tapu hakkı yok hükmündeydi. Askeri alan mağduru 120 vatandaş da yılarca hak kaybı yaşadıkları gerekçesiyle tapu probleminin çözümünü bekliyordu.
İMAR UYGULAMASIYLA TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, 2009 yılından itibaren askeri alanda yaşanan mülkiyet problemlerini çözümüne yönelik çalışmalar başlatmıştı.
Sorunun çözümü için yaklaşık 1053 dönümden oluşan askeri alanda imar planı revizyonu yapıldı. Evi askeri alanda kalan vatandaşların tapu sorunu çözen, belediye meclislerinde onaylanan imar revizyonunun daha sonra imar uygulaması gerçekleştirildi. Kepez Tapu Müdürlüğü de Kütükçü ve Fevzi Çakmak Mahallelerindeki askeri alanı kapsayan imar uygulamasını tescil etti. Böylece askeri alanda evi yıkılan 120 gecekondu sahibine tapu verme imkanı doğdu.
Tapular belediyede
Kepez Tapu Müdürü Ahmet Nazım Ergün de 120 vatandaşın tapu belgelerini ziyaret ettiği Başkan Hakan Tütüncü’ye teslim etti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, askeri alan içerisinde evleri olan vatandaşların tapu problemlerinin çözümüne yönelik başlattıkları çalışmaları mutlu bir şekilde tamamladıklarını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: