KIYAMETİN KOPMADIĞI TEK YER: ŞİRİNCE
Daha önceleri bir Rum köyü olan Şirince, taş döşemesi sokakları, şirin küçük dükkanları, meşhur kum da kahvesi, uçsuz bucaksız yamaçlara doğru uzaman zeytin ağaçları, mis gibi Ege havası, dört tarafınızı sarmış üzüm asmaları ve şarap tutkunları için leziz şaraplarıyla adeta 50li’li yıllardan kalma bir kent. Sevgili dostlar, bu küçük ama çok şirin köyü gelin hep birlikte adım adım gezelim


Daha önceleri pek bilinmeyen Şirince, 21 Aralık 2012 yılında kıyametin kopmayacağı tek yer adıyla tüm Dünya basının gündeminde yer aldı. Tom Cruse dahil birçok ünlü ismin akın ettiği Şirince adını tüm Dünyaya bu şekilde duyurdu. Efsane aslında Maya takvimine dayanıyordu. MÖ büyük bir medeniyet kurmuş olan Mayalar, bölgedeki Maden Dağı’nı M harfiyle simgelemişlerdi. Maya takvimine göre dünyadaki yaşam 21 Aralık 2012 tarihinde kıyametin kopması ile son bulacaktı. Efsaneye göre dünyadaki sadece iki yerden kurtuluş mümkün olacaktı. Bunlardan biri Fransa’da yer alan Bugarach ile İzmir ilimiz sınırları içerisinde yer alan Şirince Köyü’ndeki Maden Dağı.
ŞİRİNCE’DE KIYAMET KOPMADI AMA ..
Mayaları M şekliyle simgelediğine inanılan Maden Dağına, efsaneye göre Hz. Nuh’un gemisi Nuh Tufanından sonra oturmuştu. Kıyametin kopacağına inanılan 21 Aralık 2012 tarihinde de kurtulmak isteyen insanlar için aynı geminin yine Şirince’de Maden Dağı’nda ortaya çıkması bekleniyordu. Söz konusu tarihte her ne kadar kıyamet kopmasa da yerli ve yabancı birçok ünlü Şirince’ye geldi ve Şirince’nin namı tüm dünyaya böylelikle yayılmış oldu.
ŞİRİNCE’DE GEZİLECEK YERLER: ŞİRİNCE ÇARŞISI
Tüm gün aktif olan Şirince Çarşısı, köye gelen yerli yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer. Kafeler, çeşitli giyim vs satışı yapan mağazaların yanında fast food tarzında yiyecek satan dükkanlarda bulunuyor. Hediyelik eşya dükkanlarının çoğunlukta olduğu çarşı da sevdiklerinize küçük şirin hediyeler almayı unutmayın.
SAİNT JOHN BAPTİST KİLİSESİ
Geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışmalarıyla yeniden ziyaretçileriyle buluşan kiliseye, yerel halk ve turistler büyük ilgi ve önem veriyor. Giriş kapısında Meryem Ana Heykeli’nin bulunduğu havuz, adeta bir dilek havuzu haline gelmiş durumdadır. Nitekim kiliseye gelen turistler havuza bozuk para atıp dileklerde bulunuyorlar. Bunun yanında özellikle büyük ve güzel bir bahçesi bulunan kiliseyi fotoğraflamayı da unutmayalım.
ESKİ OKUL ARTIK TARİH KOKAN BİR MÜZE: ŞİRİNCE TAŞ MEKTEP MÜZESİ
Şimdilerde bir şarap evi olan eski okul binasının bir kısmı şuan müze haline getirilmiş durumda bulunuyor. Eski bir Osmanlı mektebi olan Taş Mektep Müzesi, hala haftanın yedi günü ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Müzeyi gezdikten sonra biraz dinlenip soluklanmak için Artemis Şarapevi’nde oturup Şirince’nin meşhur şaraplarını yudumlayan insanlara rastlayabilirsiniz.
BİR ZAMANLARIN HAYAL EVLERİYDİ: NİŞANYAN EVLERİ
Hayallerindeki evleri inşa etmek isteyen Nişanyan ve Tönbekici’nin el ele verip yaptıkları Nişanyan Evleri, şimdilerde köye gelen ziyaretçilerin konaklama yeri olarak kullanılıyor. Bu arada Nişanyan adı da evi inşa eden iki arkadaştan birinin soyadından gelmektedir. Aynı zamanda işletmesini de bu iki kardeş halen sürdürmekteler. Şirince’de konaklamak isterseniz sizin için iyi bir alternatif olabilir. Benden söylemesi.
HODRİ MEYDAN KULESİ
Sevan Nişanyan’ın sistem ve tabularla olan mücadelesinin simgesi olan Hodri Meydan Kilisesi on iki metredir. Ve Nişanyan evlerinin bulunduğu yerdedir. Yapıldığı günden bu yana romantik evlilik teklifleri gibi birçok özel ana şahit olmuştur. Ayrıca manzarasıyla da göz dolduran kule, gerçekten görülmeye değer.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: